Toyota και Exxon συνεργάζονται για την ανάπτυξη βενζίνης χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Σχετικά άρθρα

Η Toyota συνεργάστηκε με την Exxon για την εξέλιξη συνθετικής βενζίνης, με την ιαπωνική εταιρία να αναφέρει ότι το προϊόν της θα μπορούσε τελικά να μειώσει έως και το 75% των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι δύο εταιρίες αναφέρουν ότι τα καύσιμα τους ξεκινούν με καθαρότερη πρώτη ύλη, αυτήν που χρησιμοποιείται για τη διύλιση της βενζίνης. Η πρώτη ύλη συνδυάζεται με αιθανόλη και ανανεώσιμη βιομάζα, χρησιμοποιώντας μια πιο βιώσιμη διαδικασία από τη συμβατική παραγωγή βενζίνης.

Ο αντιπρόεδρος στρατηγικής και σχεδιασμού της ExxonMobil, Andrew Madden, είπε ότι τα καύσιμα έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές, αλλά ακόμα βρίσκονται “πολύ σε δοκιμαστική φάση”. Ωστόσο, η εμπορική διάθεση της συνθετικής βενζίνης θα απαιτήσει υποστήριξη από τις κυβερνητικές πολιτικές, με τον Madden να αναφέρει:

Το να έχουμε μια λύση για υγρά καύσιμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον υπάρχοντα στόλο, έχοντας τη μορφή της δομής πολιτικής όπου επιτρέπουμε στην αγορά να καινοτομεί, είναι ο χαμηλότερος τρόπος για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε εναλλακτικό καύσιμο θα χρειαζόταν ρυθμιστική και νομική έγκριση προτού μπορέσει να πωληθεί εμπορικά, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει κάθε πιθανό ντεμπούτο σε χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...