Δες την Lamborghini Huracan Tecnica στα 0-300 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini Huracan Tecnica βασίζεται στην Huracan Evo, αλλά φέρει τον κινητήρα της Huracan STO. Έτσι, φορά τον ατμοσφαιρικό 5,2-λίτρων V10 κινητήρα, απόδοσης 640 ίππων και 565 Nm ροπής της δεύτερης, με τη Lamborghini να ισχυρίζεται πως διαθέτει βελτιωμένο, πιο ευκρινή ήχο στις υψηλές στροφές.

Αισθητικά, το αυτοκίνητο φέρει νέας σχεδίασης μπροστινό προφυλακτήρα που αντλεί έμπνευση από αυτόν της Sian και του Terzo Millenio concept. Το σχήμα των πλαϊνών παραθύρων έχει τροποποιηθεί διακριτικά για να μιμείται την εμφάνιση του Essenza SCV12, ενώ η έκδοση φέρει νέες ζάντες 20 ιντσών, εμπνευσμένες από τις ζάντες του Vision GT.

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο πίσω μέρος, όπου το κάλυμμα του κινητήρα είναι από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχει και ένα κάθετο πίσω παράθυρο. Υπάρχουν επίσης νέες εξαγωνικές απολήξεις της εξάτμισης, νέος προφυλακτήρας και νέος διαχύτης, που μπορεί -όπως και η οροφή- να βαφτεί σε χρώμα αμαξώματος ή μαύρο. Τέλος, υπάρχει και μια μικρή σταθερή αεροτομή.

Η Lamborghini ισχυρίζεται ότι αυτή συμβάλλει σε 35% βελτίωση στην κάθετη δύναμη του πίσω μέρους, σε σύγκριση με την Huracan Evo RWD, και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως το νέο μπροστινό splitter και τα βοηθήματα κάτω από το αμάξωμα, για τη μείωση της αντίστασης στον αέρα κατά 20%.

Συνεχίζοντας, το βάρος έχει μειωθεί σε σχέση με το “βασικό” αυτοκίνητο, εν μέρει χάρη στο carbon πίσω κάλυμμα, με την Lamborghini να αναφέρει ότι το ξηρό βάρος της Tecnica είναι 1.379 κιλά, έναντι στα 1.389 κιλά της Huracn Evo RWD και στα 1.339 κιλά της STO. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,2 δευτ. (η STO σε 3,0 δευτ. και η Evo RWD σε 3,3 δευτ.).

Τέλος, υπάρχει σύστημα διεύθυνσης του πίσω άξονα, torque vectoring, κεραμικά φρένα άνθρακα με αεραγωγούς ψύξης στο αμάξωμα και το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata), που έρχονται από την Huracan Evo AWD, ενώ οι ιδιοκτήτες τους που θέλουν ένα πιο αγωνιστικό εσωτερικό, μπορούν να επιλέξουν τα ελαφριά πάνελ θυρών και τις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tesla Cybertruck Vs Lamborghini Urus σε κόντρα στην ευθεία

Το Tesla Cybertruck ή η Lamborghini Urus είναι γρηγορότερη στην επιτάχυνση στην ευθεία; Το Cybertruck είναι στη κορυφαία έκδοση του, με τους ηλεκτροκινητήρες του...

Η Lamborghini καθιερώνει την 4ήμερη εργασία με περισσότερες απολαβές

Η Lamborghini κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα για την καθιέρωση της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα για τους εργαζομένους στην παραγωγή της, ανέφεραν οι...

Πιάστηκε να κινείται με 251 χλμ/ώρα στην Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας δείχνει το πως η αστυνομία, μέσω των φωτογραφικού ραντάρ που υπάρχουν...