Η Bentley γιορτάζει τα 20 χρόνια της Continental GT

Σχετικά άρθρα

Με σκοπό να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Continental GT, η Bentley διοργανώνει ένα τετράμηνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μοναδικά μοντέλα, test-drives και εκδηλώσεις, με εκκίνηση την έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη και το ντεμπούτο της μοναδικής Continental GT S. Αυτό το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο παρουσιάζει πολλά ειδικά χαρακτηριστικά της Mulliner, όπως αναμνηστικά σήματα, ένθετα και μοτίβα σχεδίασης που σηματοδοτούν τα 20 χρόνια του μοντέλου που καθόρισε τη σύγχρονη εποχή της Bentley.

Το εξωτερικό της ιδιαίτερης GT S είναι το εντυπωσιακό σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα με τον κωδικό Magnetic, που συμπληρώνεται από μαύρο χρώμιο και μαύρες σπορ 10άκτινες ζάντες 22 ιντσών, αλλά και με μια πινελιά χρωματικής αντίθεσης που παρέχουν οι κόκκινες δαγκάνες φρένων. Το μαύρο-κόκκινο θέμα μεταφέρεται στο εσωτερικό, με φινίρισμα σε διχρωμία σε δέρμα Beluga και Hotspur με Piano Black.

Ο καπλαμάς στην ανώτερη περιοχή είναι σε απόχρωση Granite Stone, δίνοντας ένα μοναδικό φινίρισμα στην αφή, ενώ πιο χαμηλά είναι σε Grand Black και διαθέτει επικάλυψη χαραγμένη με λέιζερ για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Continental GT. Μια κόκκινη λωρίδα χωρίζει τα δύο φινιρίσματα, εκτείνεται οριζόντια κατά μήκος από πόρτα σε πόρτα, διασχίζοντας τα πάνω πτερύγια των σφαιρικών αεραγωγών.

Στα μαρσπιέ υπάρχουν δύο εξατομικευμένες επιγραφές, μια της Continental GT 1ης γενιάς και η δεύτερη της 3ης γενιάς, που αντιπροσωπεύουν τα 20 χρόνια του αυτοκινήτου. Το ίδιο σχέδιο βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ενώ το LED καλωσορίσματος στην πόρτα έχει επίσης μοναδικό σχεδιασμό που γιορτάζει την επέτειο του εμβληματικού grand tourer.

Η Continental GT κυκλοφόρησε το 2003 ως η πρώτη ολοκαίνουργια Bentley της σύγχρονης εποχής με τετρακίνηση και με τον καινοτόμο κινητήρα W12, και βοήθησε να ωθήσει τη Bentley στην τρέχουσα κατάστασή της. Τα 20 χρόνια του αυτοκινήτου θα εορταστούν με έδρα δύο διαφορετικά κέντρα, το ένα στα κεντρικά γραφεία της Bentley στο Crewe και το άλλο στη Γενεύη της Ελβετίας. Μοντέλα της 1ης και 2ης γενιάς από τη συλλογή Bentley Heritage Collection θα είναι διαθέσιμα για οδήγηση δίπλα στην τελευταία οικογένεια Continental GT.

Μια “σκυταλοδρομία” της Bentley θα ξεκινήσει το ταξίδι της τον Μάιο, ταξιδεύοντας με μια ποικιλία μοντέλων Continental GT σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, την Ασία-Ειρηνικό και τις ΗΠΑ πριν επιστρέψει στο Crewe. Στο τέλος του ταξιδιού πίσω στην έδρα της μάρκας, η “σκυτάλη” της εκδήλωσης, που θα περιέχει αναμνηστικά από τα 20 σημεία της περιοδείας, θα αποτελέσει μια χρονοκάψουλα ως μόνιμη υπενθύμιση ενός μοναδικού ταξιδιού.

Τα γενέθλια της Continental GT σηματοδοτούν επίσης 20 χρόνια από την παρουσίαση του πανίσχυρου κινητήρα W12 twin-turbo 6,0 λίτρων της Bentley, ο οποίος έχει τροφοδοτήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την εταιρεία στην επιτυχία για δύο δεκαετίες. Με το τέλος της παραγωγής του κινητήρα να έχει προγραμματιστεί πλέον για τον Απρίλιο του 2024, απομένει ένας χρόνος πριν αυτό το εμβληματικό κινητήριο σύνολο ανοίξει τον δρόμο για το ηλεκτρικό μέλλον της Bentley.

Αυτό το ορόσημο θα γιορταστεί στο Goodwood Festival of Speed (13-16 Ιουλίου), όπου η Bentley θα γιορτάσει τον W12 με ένα στόλο μοντέλων με κινητήρα W12 από τα τελευταία 20 χρόνια, μέχρι και τη νέα Bentley Batur της Mulliner, που θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Κλείνοντας, η πρώτη Continental GT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Crewe το 2003, με αριθμό VIN 20001, ήταν βαμμένη σε Cypress Green με εσωτερικό σε δέρμα Saddle και φινίρισμα Burr Walnut, και από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, παραμένει στην κατοχή της εταιρείας ως σημαντικό ορόσημο στο γκαράζ της Heritage Collection. Στο φετινό Monterey Car Week (11-18 Αυγούστου), η Bentley θα αποκαλύψει μία τελευταία μοναδική Continental GT -εμπνευσμένη από το VIN 20001- για να ολοκληρώσει τους επετειακούς εορτασμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

Το 2026 το πρώτο ηλεκτρικό της Bentley εξαιτίας προβλημάτων λογισμικού

Έναν χρόνο μετά τον αρχικό προγραμματισμό θα κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley . Έτσι αντί για το 2025, αυτό θα παρουσιαστεί...

Ουίσκι από την Macallan και την Bentley που κοστίζει περισσότερο από ένα αυτοκίνητο

Η Bentley και το αποστακτήριο Macallan παρουσιάζουν το The Macallan Horizon, ένα single malt ουίσκι που βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό μπουκάλι κατασκευασμένο από...
Autoblog.gr