Το συμβόλαιο του Charles Leclerc με την Ferrari ολοκληρώνεται στα τέλη του 2024 και ο 25χρονος δήλωσε πως το όνειρό του είναι να κερδίσει έναν παγκόσμιο τίτλο στην Formula 1 με τη Ferrari, ενώ τόνισε πως “είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει με την ομάδα για νέο συμβόλαιο.”

Το όνομα του Μονεγάσκου έχει συνδεθεί με την Mercedes, εν μέσω της αβεβαιότητας που υπάρχει με το μέλλον του Lewis Hamilton, με τον Leclerc να λέει πως δεν έχει γίνει καμία συνομιλία με την Mercedes, με τον Toto Wolff να παραδέχεται πως ενδιαφέρεται για τον πιλότο της Ferrari.

Ο Leclerc ρωτήθηκε εάν υπάρχουν όροι στο συμβόλαιο του για την επέκταση του όπου απάντησε:

Όχι, γιατί πιστεύω στην ομάδα 100% και εμπιστεύομαι τους πάντες, από τους μηχανικούς μέχρι τον αρχηγό της ομάδας. Η ομάδα πρέπει επίσης να πιστέψει σε εμένα. Αλλά είναι επίσης πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο.

Ο Leclerc επανέλαβε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του στη Formula 1 με τη Ferrari, παρά την αποτυχία της ιταλικής ομάδας να του παράσχει ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Όταν ονειρεύομαι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής μια μέρα, στο μυαλό μου φοράω ένα κόκκινο αγωνιστικό κοστούμι και βγαίνω από ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Δεν μπορεί κάθε οδηγός να το πει ανοιχτά, αλλά νομίζω ότι κάθε οδηγός της F1 θα ήθελε να οδηγήσει για τη Ferrari. Έτσι είμαι πολύ τυχερός που είμαι μέλος της Ferrari.

Φυσικά και θέλω να κερδίσω. Όμως τα σκαμπανεβάσματα δεν με κουράζουν. Το 2020 και το 2021 ήμασταν σε μια διαδικασία στην οποία έπρεπε να πολεμήσουμε ξανά τη Mercedes και τη Red Bull. Αυτό περιλαμβάνει αναποδιές. Το 2022 και φέτος δεν κάναμε το βήμα που θέλαμε. Πρέπει να το αναπληρώσουμε τώρα.

Ερωτηθείς εάν θα χρειαζόταν να ενταχθεί στη Red Bull για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Leclerc απάντησε:

Δεν νομίζω.

Ο Leclerc υπογράμμισε επίσης την εμπιστοσύνη του στον νέο αρχηγό της ομάδας της Ferrari, Fred Vasseur και πιστεύει ότι ο διάδοχος του Mattia Binotto είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τη Scuderia στις επιτυχίες.

Ο Fred έχει ένα καλό μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όραμα για την ομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει τη Ferrari στην κορυφή.

Ο Fred έχει αποδείξει στις προηγούμενες δουλειές του ότι ξέρει ποιες βίδες να γυρίσει για να πετύχει. Ο Fred έχει καλό μάτι για το τι θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα στα επιμέρους τμήματα. Αναλύει συνεχώς τα πράγματα και τα δοκιμάζει.