Η McLaren εξελίσσει νέο υβριδικό V8 κινητήρα μαζί με τη Ricardo

Σχετικά άρθρα

Η McLaren Automotive ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για μια πολυετή συνεργασία με τον προμηθευτή κινητήρων της Ricardo, με σκοπό την κατασκευή μιας νέας γενιάς V8 μονάδας ισχύος ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης επενδυτικής συμφωνίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η βρετανική εταιρία ετοιμάζεται για το νέο hypercar της, που θα αντικαταστήσει την P1, ενώ θα τροφοδοτεί την επόμενη γενιά ελαφριών υβριδικών supercars υψηλών επιδόσεων ως μέρος της στρατηγικής Future of Performance της εταιρείας.

Η νέα υβριδική μονάδα ισχύος είναι σχεδιασμένη από την ομάδα κινητήρων της McLaren. Η συμφωνία μεταξύ McLaren και Ricardo προβλέπει τη συνέχιση της μακροπρόθεσμης σχέσης των δύο εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Ricardo να κατασκευάζει τους V6 και V8 κινητήρες που θα τροφοδοτούν τα υπάρχοντα και μελλοντικά υβριδικά υπεραυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της McLaren.

Από το λανσάρισμα του πρώτου αυτοκινήτου της McLaren, της 12C το 2011, η Ricardo έχει κατασκευάσει περίπου 34.000 κινητήρες για τη McLaren στις εγκαταστάσεις της στο Shoreham-by-Sea, παραδίδοντας τους περίπου 80 χλμ. πιο μακριά, στο κέντρο παραγωγής της McLaren, στο Woking, εκεί όπου η McLaren σχεδιάζει και κατασκευάζει τα supercars της.

Η νέα συμφωνία διασφαλίζει ότι η Ricardo θα προμηθεύει τόσο υβριδικές όσο και μη υβριδικές εκδόσεις και, μαζί με τη McLaren, θα κάνει περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της στο Shoreham, εκεί όπου εργάζονται πάνω από 100 ειδικοί μηχανικοί και τεχνικοί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...