Η Renault αποκάλυψε σήμερα το όνομα του μελλοντικού της κορυφαίου coupe SUV, το Rafale, δίνοντας παράλληλα μια teaser φωτογραφία αυτού, που μας δείχνει τη σιλουέτα του αυτοκινήτου. Τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου θα γίνουν στο περιθώριο της 54ης αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού στο Le Bourget στις 18 Ιουνίου.

Το όνομα του μοντέλου είναι εμπνευσμένο από το διάσημο παρελθόν της Renault στον αέρα, καθώς στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχε σύνδεση μεταξύ της εταιρίας και της αεροπορίας. Εκείνη την εποχή, η Renault ήταν ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, καθώς και για τρένα και αεροπλάνα.

Το 1933, η Renault ανέλαβε την Caudron, έναν άλλο κατασκευαστή, και ίδρυσε την Caudron-Renault. Όλα τα αεροπλάνα πήραν το όνομά τους από έναν αξιοσημείωτο άνεμο. Αντίστοιχα, το C460, ένα αγωνιστικό μονοθέσιο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε για να σπάει ρεκόρ, μετονομάστηκε σε Rafale το 1934.

Γυρνώντας στο αυτοκίνητο, με το Rafale η γαλλική εταιρία ολοκληρώνει τη γκάμα της, και κάτω από το καπό θα διαθέτει τους υβριδικούς E-Tech κινητήρες. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD και τοποθετείται στην κατηγορία D, μαζί με το Austral και το νέο Espace, με το μήκος του να πλησιάζει τα 5 μέτρα,