Στις αρχές του μήνα διάβασες ότι το Fisker Ocean θα είναι -από το 2024- συμβατό με τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών, που θα φέρει την υπογραφή της Ample. Η τελευταία έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο και αναφέρει ότι με το δικό της σύστημα αλλαγής μπαταριών μπορείς να ανταλλάξεις μια μπαταρία σε πολύ σύντομο χρόνο, με κόστος αντίστοιχο με αυτό της πλήρωσης ενός ρεζερβουάρ με βενζίνη.

Ωστόσο, τα αρθρωτά πακέτα δεν είναι ακριβώς plug-and-play, καθώς το όχημα “λήψης” θα πρέπει να προσαρμοστεί ή να κατασκευαστεί έχοντας κατά νου αυτό το σύστημα, κάτι που σχεδιάζει να κάνει η Fisker.

Σήμερα, η Ample ανακοίνωσε ότι έχει βελτιώσει περαιτέρω το σύστημα της, και από τα 10 λεπτά που ήταν αρχικά ο απαραίτητος χρόνος για να αλλάξεις μια “άδεια” μπαταρία με μια γεμάτη, πλέον θα χρειάζεται λιγότερο από 5 λεπτά.

Στο παραπάνω video βλέπεις έναν σταθμό ανταλλαγής μπαταριών δεύτερης γενιάς της Ample, με την εταιρία να αναφέρει ότι πλησιάζοντας σε ένα σταθμό της Ample, το αυτοκίνητο θα αναγνωρίζεται από τον σταθμό και η πόρτα του θα ανυψώνεται αυτόματα. Μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει στη σωστή θέση μέσα στο σταθμό, ο οδηγός θα ξεκινά την ανταλλαγή από την εφαρμογή Ample στο τηλέφωνό του. Πέντε λεπτά αργότερα, ο οδηγός θα είναι πίσω στο δρόμο με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.