BMW: Τα νέα μας μοντέλα θα έχουν “πιο καθαρό” σχεδιασμό

Σχετικά άρθρα

Η BMW τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει σε ορισμένα μοντέλα της να ακολουθήσει μια αμφιλεγόμενη σχεδιαστική προσέγγιση, με μεγάλες γρίλιες και έντονα χαρακτηριστικά, που δεν είναι του γούστου όλων, αλλά η εταιρία υπεραμύνεται των επιλογών της λέγοντας πως ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων της αρέσει στον κόσμο, μιας και οι πωλήσεις αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της μάρκας, Adrian van Hooydonk, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως τα μελλοντικά αυτοκίνητα της BMW θα έχουν “πιο καθαρή εμφάνιση” και γρίλιες που πιθανώς δεν είναι τόσο ενοχλητικές.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας παρουσιάστηκε με το i Vision Dee concept, που μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, που αναμένονται στην αγορά στα μέσα της δεκαετίας και που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse.

Αισθανόμαστε ότι στη δουλειά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέα στοιχεία στον σχεδιασμό, δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε συνέχεια αυτό που έχουμε. Μερικές φορές πρέπει να ξεφύγουμε και να κάνουμε νέα πράγματα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι θέλουμε επίσης να έχουμε επιτυχία σε 10 χρόνια,

δήλωσε ο van Hooydonk, προσθέτοντας πως η ομάδα σχεδιασμού έχει μια αρκετά σαφή ιδέα για το τι κάνει και δεν πειραματίζονται. “Είναι μια πολύ σκόπιμη διαδικασία“, είπε.

Όσον αφορά τη μάσκα, ο van Hooydonk πιστεύει ότι η BMW έχει δοκιμάσει τα πάντα με αυτή, κάθετη, πολύ λεπτή, φαρδιά και πολύ κοντή, επομένως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει από εδώ και πέρα, καθώς έχει άφθονη κληρονομιά για να την υποστηρίξει, τονίζοντας πως αυτή θα είναι προσαρμοσμένη σε κάθε αυτοκίνητο για να διαφοροποιεί καλύτερα το κάθε μοντέλο.

Νομίζω ότι στο μέλλον αυτό που θα είναι σημαντικό είναι ότι ο σχεδιασμός μας θα είναι πιο καθαρός. Θα σχεδιάσουμε τη μάσκα σύμφωνα με τις αναλογίες του κάθε αυτοκινήτου ή σύμφωνα με την έκφραση που θέλουμε να του δώσουμε.

Τέλος ο van Hooydonk είπε πως η BMW ήδη χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη σε “διάφορες εργασίες σχεδιασμού”, όπως στον σχεδιασμό ζαντών. Όπως είπε:

Πειραματιζόμαστε με αυτό στο σχεδιασμό, για παράδειγμα στη σχεδίαση των τροχών. Μπορείτε να ορίσετε μερικές παραμέτρους – όπως, θέλεις μια ζάντα με πέντε ακτίνες, θα πρέπει να ζυγίζει τόσα κιλά και θα πρέπει να είναι 20″ και μετά ο υπολογιστής αρχίζει να δημιουργεί ιδέες για εσάς.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...