Alonso: Δεν εγκαταλείπω τις πιθανότητες να κερδίσω το φετινό πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso είπε πως δεν θα εγκαταλείψει τις πιθανότητές του να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα οδηγών, επικαλούμενος πως ούτε το 2010, ούτε το 2012 δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο.

Ο Alonso που βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη των οδηγών μετά από έξι αγώνες, 51 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen και 12 βαθμούς πίσω από τον Sergio Perez, παραδέχτηκε πως θα χρειαστεί ο Verstappen να έχει προβλήματα σε μερικούς αγώνες για να έχει ο ίδιος πιθανότητες να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ας δούμε πως θα πάει. Νομίζω ότι σε οποιαδήποτε άλλη από τις σεζόν που θυμάμαι, πίσω στη δεκαετία του 2000 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2010, θα προηγούμουν στο πρωτάθλημα με τα αποτελέσματα που πήρα φέτος, αλλά τώρα υπάρχει η Red Bull και ο Max που κυριαρχούν σε κάθε αγώνα και μάλιστα με εξαιρετική αποτελέσματα. Έτσι είσαι από πίσω τους σε κάθε αγώνα.

Οπότε δεν ξέρω. Δεν είχαμε το καλύτερο μονοθέσιο το 2010 και φτάσαμε να οδηγώ το πρωτάθλημα στο Άμπου Ντάμπι. Δεν είχαμε το καλύτερο μονοθέσιο το 2012 και παλεύαμε για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο στη Βραζιλία. Οπότε το πρωτάθλημα είναι μακρύ, δεν θα τα παρατήσουμε.

Θα χρειαστούμε Σαββατοκύριακα όπου η Red Bull πρέπει να έχει κάποια προβλήματα όπως ο Sergio [Perez] στο Μονακό. Θα χρειαστούμε εγκαταλείψεις ή να μην πάρουν βαθμούς σε κάποια GP. Και αν ο Max έχει ένα ή δύο από αυτά, θα είμαστε λίγο πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αλλά με καθαρό ρυθμό. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμη την ευκαιρία. Αλλά δεν θα τα παρατήσουμε σίγουρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...