Alpine: Στις 9 Ιουνίου η παρουσίαση του νέου αγωνιστικού hypercar

Σχετικά άρθρα

Η Alpine ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 9 Ιουνίου, θα αποκαλύψει στο paddocks της στο Le Mans το νέο αγωνιστικό hypercar (LMDh) πρωτότυπο, με το οποίο η γαλλική εταιρία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) από το 2024.

Το Autoblog.gr θα είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο που θα βρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, με την Alpine να γιορτάζει τα 100 χρόνια του διάσημου 24ωρου αγώνα στο Le Mans με δύο πρωτότυπα LMP2.

Ωστόσο, δύο ημέρες νωρίτερα η Alpine έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει το A110 R Le Mans limited edition, ως φόρο τιμής στον θρυλικό αγώνα αντοχής που έχει διαμορφώσει την ιστορία του. Στα paddocks της ομάδας -και πιο συγκεκριμένα στο Hydrogen Village- θα υπάρχει ακόμα το A290_β και το πρωτότυπο Alpenglow.

Η Alpine έχει δεσμευτεί στην κατηγορία Hypercar για τέσσερα χρόνια από το 2024 και θα τρέξει απέναντι σε εταιρείες όπως η Acura, η Audi, η BMW, η Cadillac και η Porsche. Όλες θα κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό σύμφωνα με τους κανονισμούς Le Mans Daytona h (LMDh), που θα μπορεί να τρέξει στην κατηγορία Hypercar του WEC μαζί με τα Le Mans Hypercars (LMH) αγωνιστικά.

Η Toyota, η Ferrari και η Peugeot αναπτύσσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα σύμφωνα με τους LMH κανονισμούς. Η είσοδος της Alpine θα γίνει με την βοήθεια της Oreca, η οποία θα κατασκευάσει το chassis, με τον κινητήρα να είναι της Alpine, εξελιγμένος in-house. Η γαλλική εταιρεία θα συμμετέχει με δύο αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Alpine A290. Στις 13 Ιουνίου η παρουσίαση του

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans η Alpine θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του A290. Το ηλεκτρικό hothatch αποτελεί πρακτικά την...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...