Ήρθε Ελλάδα το πρώτο αγωνιστικό τετρακίνητο Renault Clio Rally3

Σχετικά άρθρα

Ο Θέμης Χαλκιάς και η Χαλκιάς Racing Team αποκάλυψαν σήμερα το νέο τους αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο, εργοστασιακό Renault Clio προδιαγραφών Rally3, το οποίο έφτασε απευθείας από τη Διέππη της Γαλλίας πριν μόλις 4 ημέρες. Επιπλέον, είναι το πρώτο ιδιόκτητο Rally3 αγωνιστικό που πατάει στην Ελλάδα, με το συγκεκριμένο να είναι μόλις το 10ο που βγαίνει από το εργοστάσιο. 

Με το αυτό, το πλήρωμα θα αγωνιστεί στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος rally, του κυπέλλου χώματος καθώς και στο Rally Acropolis, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το Renault Clio Rally3 έχει εξελιχθεί από την Alpine Racing στην Διέππη της Γαλλίας, εκεί όπου και κατασκευάζεται -σε εγκαταστάσεις δίπλα από αυτές που συναρμολογούνται τα A110. Σημαντική είναι η συμμετοχή της Alpine F1 Team σε διάφορα σημεία, όπως η πίσω αεροτομή.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1,3-λίτρων τετρακύλινδρος turbo κινητήρας, που αποδίδει 260 ίππους και 415 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων της Sadev σε όλους τους τροχούς. Αυτό σημαίνει ότι το Clio Rally3 είναι το πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό στην ιστορία της γαλλικής εταιρίας για αγώνες rally.

Οι αναρτήσεις φέρουν την υπογραφή της Bos, ενώ στις χωμάτινες επιφάνειες χρησιμοποιούνται τροχοί 15 ιντσών με φρένα της PFC 294 χλστ. και στα τέσσερα άκρα.

Την αγωνιστική προετοιμασία και συντήρηση του Clio Rally3 έχουν αναλάβει επιλεγμένοι μηχανικοί της Renault Χαλκιάς, ενώ σημαντική θα είναι η βοήθεια που θα παρέχει η Alpine Racing.

Στο δεξί bucket του Θέμη Χαλκιά θα βρίσκεται ο Νικόλαος-Αδάμ Κομνός σε μία συνεργασία που ξεκίνησε φέτος και ήδη μετρά τρεις αγώνες με τα άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Χαλκιάς Racing Team. Το αγωνιστικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στο Ράλλυ Φθιώτιδος, 1 και 2 Ιουλίου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από 1η Μαΐου

Από την Τετάρτη 1 Μαΐου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με...