Νέος CEO για την Audi o Gernot Dollner

Σχετικά άρθρα

Σε μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς, η Audi ανακοίνωσε σήμερα πως από την 1η Σεπτεμβρίου ο Gernot Dollner θα αναλάβει την θέση του CEO, αντικαθιστώντας τον Markus Duesmann, ο οποίος βρισκόταν στα ηνία της εταιρίας τα τελευταία τρία χρόνια.

O Dollner που φημολογείται πως βρίσκεται κοντά στον CEO του VW Group, Oliver Blume, είναι μηχανολόγος μηχανικός και μπήκε στην VW το 1993. Υπηρέτησε σε διάφορους διοικητικούς ρόλους στην Porsche, μεταξύ των οποίων ως επικεφαλής ανάπτυξης πρωτοτύπων και επικεφαλής της Panamera. Από το 2021, έχει την επίβλεψη της Στρατηγικής Προϊόντων και του VW Group και της Γενικής Γραμματείας του ομίλου.

Προ ημερών, ο Blume είπε πως η Audi υστερεί στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με τις BMW και Mercedes και η αιτία είναι τα προβλήματα λογισμικού που αντιμετωπίζει, τα οποία έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξη νέων μοντέλων.

Παράλληλα ο Blume σημείωσε πως τα μοντέλα της Audi στη Κίνα δεν είναι ανταγωνιστικά, τονίζοντας πως όλο το VW Group εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κινέζικη αγορά, τη μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...