Toν Ιούλιο του 2024 το νέο Fiat Panda

Σχετικά άρθρα

Σε έναν χρόνο από σήμερα, συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου του 2024, η Fiat θα παρουσιάσει το νέο Panda, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα 125 χρόνια ύπαρξης της.

Το αυτοκίνητο θα είναι crossover και σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής εταιρίας, Olivier Francois, θα διατηρεί τα στοιχεία του “cool, δημοφιλές και προσιτού αυτοκινήτου, έχοντας το ίδιο πνεύμα με τις προηγούμενες τρεις γενιές του Panda“.

Το μήκος του θα ανέρχεται περίπου στα 4 μέτρα και στιλιστικά θα βασίζεται στο Centoventi concept που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2019 στην έκθεση της Γενεύης. Θα βασίζεται στην CMP πλατφόρμα της Stellantis και μηχανικά θα προσφέρεται με υβριδικά και με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Παράλληλα η Fiat αποκάλυψε και τον λόγο που δεν υπήρξε νέα γενιά του Punto. Όπως είπε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο τότε CEO της FCA, ο αείμνηστος Sergio Marchionne, ήταν δύσπιστος σχετικά με τη B κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ ανταγωνιστική και όχι αρκετά κερδοφόρα.

Η Fiat ήθελε να βγάλει στην αγορά το νέο Punto ως μια μεγαλύτερη έκδοση του 500, αλλά η απροθυμία άλλων εταιριών να συνεργαστούν με την FCA για την κοινή ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας που θα βασίζονταν το νέο Punto, κατέστησε το μοντέλο οικονομικά ασύμφορο για την FCA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...