Vasseur: Κάναμε πολλά λάθη στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Fred Vasseur, παραδέχτηκε πως η ομάδα “έκανε πάρα πολλά λάθη” κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Grand Prix της Ουγγαρίας.

Ο Charles Leclerc τερμάτισε έβδομος, επηρεαζόμενος από ένα πρόβλημα με το αεροπίστολο σε ένα pitstop και μια ποινή πέντε δευτερολέπτων για υπερβολική ταχύτητα στο pitlane, ενώ ο Carlos Sainz τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Δεν είναι τα αποτελέσματα που περιμέναμε ερχόμενοι στη Βουδαπέστη, αλλά νομίζω ότι βρισκόμασταν σε κίνδυνο μετά τα προκριματικά με μια 6η και με μια 11η θέση. Έπρεπε να πάρουμε κάποια ρίσκα στην αρχή, ξεκινώντας τον [Sainz] με μαλακά ελαστικά, κάτι που αποδείχτηκε πως ήταν καλή επιλογή, αλλά ξέραμε επίσης ότι μετά την εκκίνηση έπρεπε να βάλουμε δύο σετ σκληρών και ήταν αρκετά δύσκολο.

Και από την πλευρά του Charles νομίζω ότι ο αγώνας ήταν μάλλον πολύ καλύτερος επειδή ο ρυθμός ήταν εκεί, αλλά σε μεγάλο βαθμό συμβιβάστηκε με την ποινή και μετά με το πρόβλημα που συνέβη με το αεροπίστολο.

Χάσαμε άλλα 7 δευτερόλεπτα στο pitstop νομίζω και μετά επιπλέον χρόνο εξαιτίας της κίνησης. Πιθανότατα θα είχε τερματίσει στην 5η θέση εάν δεν είχαν συμβεί αυτά,

είπε ο Vasseur που συμπλήρωσε πως εκτός από τα συγκεκριμένα λάθη στον αγώνα, η ομάδα δεν είχε βελτιστοποιήσει τη στρατηγική της γύρω από την εναλλακτική κατανομή ελαστικών που είχαμε για πρώτη φορά στις κατατακτήριες.

Πρώτον, χρειαζόμαστε χρόνο για να καταλάβουμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος, γιατί η μορφή ήταν διαφορετική. Δεν είναι τόσο εύκολο να αναλύσεις το τέλειο Σαββατοκύριακο και πρέπει να έχεις όλα τα αποτελέσματα για να μπορείς να κάνεις ρετρό μηχανική σε αυτό.

Αλλά νομίζω ότι από την πλευρά μας, είναι πολύ περισσότερο το γεγονός ότι κάναμε πάρα πολλά λάθη από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το pitstop ή την είσοδο στα pit ή τις κατατακτήριες ή την διαχείριση των ελαστικών και ούτω καθεξής.

Στο τέλος οι δυνατότητες ήταν πιθανώς καλύτερες από αυτό που δείξαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τουλάχιστον με τον Charles χάσαμε 20 δευτερόλεπτα στον αγώνα.

Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να κάνει για να αντιμετωπίσει τα λάθη, είπε:

Πέρασα τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής μου στο pitwall και κάθε Δευτέρα της καριέρας μου κάνω μια λίστα με σειρά από πολλά λάθη. Μερικές φορές μπορείς να το δεις, μερικές φορές όχι, αλλά η δουλειά του επικεφαλής της ομάδας είναι να κάνει τη λίστα με τα μέλη της ομάδας και να τη διορθώνει. Είμαι πολύ ανοιχτός μαζί σας για να πω ότι θα κάνουμε λάθη. Αλλά νομίζω ότι είναι αλήθεια αν κάνεις την ίδια ερώτηση στον Toto [Wolff].

Αξιολογώντας την πρώτη του μισή σεζόν ως επικεφαλής της Ferrari, ο Vasseur τόνισε:

Δεν είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σίγουρα περιμέναμε πολύ καλύτερα. Αλλά αυτά είναι και πρέπει να δουλέψουμε. Η αίσθηση είναι πως στις κατατακτήριες είμαστε πολύ, πολύ κοντά στον Max [Verstappen] και μερικές φορές κάνουμε τον ίδιο χρόνο με τον Max. Πρέπει να βελτιωθούμε αλλά δεν είμαστε τόσο μακριά.

Στον αγωνιστικό ρυθμό η Red Bull είναι χιλιόμετρα μακριά από όλους. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα αποτελέσματα στις κατατακτήριες είναι ζωτικής σημασίας για να είμαστε στον καθαρό αέρα. Κάθε αυτοκίνητο επηρεάζεται πολύ από τον βρόμικο αέρα. Αν ξεκινήσεις από την δεύτερη θέση, είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Έχω την αίσθηση ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από τον ρυθμό σε ότι αφορά τις επιδόσεις, αλλά δεν τα βάλαμε όλα μαζί αυτό το Σαββατοκύριακο. Δείξαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες την Παρασκευή, αλλά μετά δεν χτίσαμε πάνω σε αυτό το Σάββατο ή στον αγώνα.

Τώρα πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε στο Βέλγιο, γιατί είναι πάντα σημαντικό να πηγαίνουμε στις καλοκαιρινές διακοπές με ένα καλό αποτέλεσμα, να βρίσκουμε περισσότερο ρυθμό και να ελαχιστοποιούμε τα λάθη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...