Το ηλεκτρικό SUV της Ineos θα προσφέρει 400 χλμ αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Το νέο ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει η Ineos Automotive θα κυκλοφορήσει το 2026 και σύμφωνα με τον Lynn Calder, CEO της εταιρίας, θα προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ και θα βασίζεται σε μια προσαρμοσμένη skateboard πλατφόρμα, πιθανώς την FM29 της Magna που χρησιμοποιεί και το Fisker Ocean και μια σειρά κινέζικων SUV.

Ο Calder συμπλήρωσε πως εξέτασαν το ενδεχόμενο να κάνουν την ηλεκτρική έκδοση του Grenadier, αλλά λόγω της πλαισίου τύπου σκάλας που διαθέτει αυτό, δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος για την τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο.

Έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί μια νέα skateboard πλατφόρμα, που θα επιτρέψει στη δημιουργία ενός “ασυναγώνιστου off-roader που δεν θα παρέχει μόνο εκτός δρόμου ικανότητες καλύτερες από κάθε άλλο αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά θα είναι κατάλληλο και για καθήκοντα εργασίας“, τόνισε ο Calder.

Η Ineos αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα είναι μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία των SUV, όντας μικρότερο από το Grenadier, αλλά θα μπορεί να κινείται εκτός δρόμου όπως κανένα άλλο, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση ή την απόδοση στο δρόμο. Αισθητικά, αναμένεται να μοιάζει ως ένα μικρότερο “αδερφό” του Grenadier, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ένα SUV με στιβαρή και boxy εξωτερική εμφάνιση.

Η Ineos αναπτύσσει το νέο μοντέλο σε συνεργασία της με τη Magna, με την δεύτερη να αναλαμβάνει και την παραγωγή του, στο εργοστάσιό της στο Γκρατς της Αυστρίας, ενώ μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα δοκιμών στο βουνό Schockl της χώρας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...