Οι κινέζικες εταιρίες στήνουν εργοστάσια μπαταριών στην Ν.Κορέα για να αποφύγουν τους δασμούς των ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το Bloomberg, κινεζικές εταιρείες και οι εταίροι τους από την Νότια Κορέα έχουν ανακοινώσει επενδύσεις αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα, για την κατασκευή εργοστασίων μπαταριών στην Κορέα.

Η Κορέα έχει -επί του παρόντος- μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι μπαταρίες που κατασκευάζονται στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια εγκαθίστανται σε ηλεκτρικά οχήματα που συναρμολογούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες πληρούν τις προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις μέσω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Παρότι η κυβέρνηση του Joe Biden πιθανότατα ήλπιζε ότι αυτό θα μείωνε τον ασφυκτικό έλεγχο της Κίνας στην αλυσίδα εφοδιασμού των μπαταριών, αντ’ αυτού ώθησε ορισμένους κινέζους κατασκευαστές να συνεργαστούν με κορεατικές εταιρείες για να δημιουργήσουν εργοστάσια μπαταριών στην Κορέα.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Ningbo Ronbay New Energy Technology Co., που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα παράγει 80.000 τόνους τριμερών πρόδρομων ουσιών στην Κορέα σε ένα νέο εργοστάσιο, δηλώνοντας ότι επέλεξε τη χώρα επειδή θα δεχτεί τις φορολογικές ελαφρύνσεις των ΗΠΑ.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...