Vasseur: Η Ferrari απέχει χιλιόμετρα από το να θεωρηθεί πως έχει τέλεια δομή

Σχετικά άρθρα

O Frederic Vasseur ανέλαβε φέτος τα ηνία στο Maranello, αντικαθιστώντας τον Mattia Binotto και ένα από τα κύρια καθήκοντά του ήταν να ενισχύσει την ομάδα με ορισμένες βασικές προσλήψεις, ένα έργο που έγινε πιο δύσκολο επειδή οι μηχανικοί άλλων ομάδων που θέλουν να ενταχθούν στην Ferrari, θα πρέπει να περάσουν κάποιο διάστημα εκτός F1, η λεγόμενη “άδεια κηπουρικής”, προκειμένου να αναλάβουν εργασία σε μια νέα ομάδα.

Φέτος η Ferrari είδε μερικά από τα κορυφαία στελέχη της να αποχωρούν από αυτή, όπως οι Laurent Mekies και David Sanchez, με την ιταλική ομάδα να έχει πάρει τον Loic Serra από την Mercedes, αλλά δεν αναμένεται να εργαστεί για λογαριασμό της νωρίτερα από το 2025.

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά είναι στο να έχει την ομάδα που θέλει, ο Vasseur είπε ότι το έργο δεν θα τελειώσει ποτέ.

Απέχουμε χιλιόμετρα από αυτό. Όταν κάνετε τη δουλειά μου δεν χρειάζεται να φανταστείτε ότι υπάρχει μια τέλεια δομή. Πάντα πρέπει να βελτιώνεσαι και πάντα πρέπει να αλλάζεις τα πράγματα. Αν μείνεις στην ίδια δομή δύο συνεχόμενα χρόνια τότε είσαι νεκρός, γιατί όλα τα άλλα θα βελτιωθούν.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για να πω “πρέπει να το κάνω αυτό, τελεία και θα λειτουργήσει. Θα ήταν ηλίθιο. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, επειδή ορισμένα θέματα είναι λίγο μεγαλύτερα από κάποια άλλα. Αλλά είναι μια μόνιμη εξέλιξη, μια μόνιμη βελτίωση.

Ο Vasseur λέει ότι η ομάδα αρχίζει να καταλαβαίνει την κατεύθυνση που πρέπει να έχει το μονοθέσιό της του 2024.

Ναι, αρχίζουμε να έχουμε πολύ καλύτερη ιδέα για την κατάσταση, πού είμαστε αδύναμοι και πού είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Αλλά αυτό θα το κρατήσω για μένα. Συγνώμη! Αλλά σίγουρα, αγώνα με αγώνα αρχίζουμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

Για την τρίτη θέση του Charles Leclerc στο Spa, ο Vasseur δεν θέλει να ενθουσιαστεί, λέγοντας:

Θα μείνω πολύ ήρεμος, γιατί είχαμε την ίδια [δημοσιογραφική] συνάντηση πριν από μια εβδομάδα, και ήμασταν στο τέλος του κόσμου. Η McLaren πετούσε και ήμασταν ηλίθιοι και ούτω καθεξής. Από τη μια εβδομάδα στην άλλη, η McLaren είναι πίσω και εμείς είμαστε μπροστά.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, να το πάρουμε χαλαρά και να κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά, και από ένα ή δύο πράγματα μπορείς να βρεθείς από την 2η στην 11η θέση.

Δεν είμαστε στο τέλος της σεζόν, έχουμε πολλά να κάνουμε. Αλλά σίγουρα, είναι καλό να τελειώσουμε το πρώτο μέρος της σεζόν με θετικό τόνο και στις δύο εβδομάδες ρεπό να έχουμε στο μυαλό μας έναν θετικό αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...