Luca di Montezemolo: Η Ferrari πρέπει να είναι πρωταγωνιστής όχι κομπάρσος

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo είναι απογοητευμένος σχετικά με την έλλειψη προόδου που δείχνει η Ferrari στη Formula 1, προχωρόντας σε μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί, λέγοντας πως πως η Ferrari πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος.

Ο di Montezemolo, ο οποίος βρισκόταν στα ηνία της Ferrari την περίοδο της κυριαρχίας στην F1, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έφυγε από την Ferrari το 2014, μετά από διαφωνίες που είχε με τον εκλιπών CEO της FCA, Sergio Marchionne, σχετικά με το μέλλον της Ferrari.

Η Ferrari κέρδισε για τελευταία φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2008, ενώ ο Kimi Raikkonen παραμένει ο τελευταίος οδηγός που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο οδηγών για την πιο διάσημη ομάδα της F1, το 2007.

Μεταξύ άλλων, ο di Montezemolo είπε ότι περίμενε περισσότερα από τη Ferrari στη δεκαετία που πέρασε από την αποχώρησή του.

Ως οπαδός ονειρεύομαι μια Ferrari που δεν κερδίζει πάντα, αλλά που παλεύει για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Όπως το 1997, το 1998, το 1999, το 2008, το 2010, το 2012. Μπορείς να χάσεις, αλλά ως πρωταγωνιστής, όχι ως κομπάρσος.

Ο Ιταλός πιστεύει ότι η Ferrari πρέπει να δεσμεύσει τον Charles Leclerc για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά λέει ότι το πρόβλημα της ομάδας του Maranello δεν είναι οι οδηγοί της.

Είναι καλός [ο Charles Leclerc] και δεν νομίζω ότι υπάρχουν ελεύθεροι πιλότοι πιο δυνατοί από αυτόν. Αλλά σήμερα όποιος οδηγεί το κόκκινο μονοθέσιο είναι το λιγότερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Ως πρόεδρος είχα δημιουργήσει μια ονειρική ομάδα, από τον Schumi στον [Jean] Todt, από τον [Ross] Brawn στον [Rory] Byrne.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...