Αυτό είναι το νέο VW Tiguan

Σχετικά άρθρα

Η νέα γενιά του Tiguan πιάστηκε στους δρόμους της Λιουμπλιάνα κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με το αυτοκίνητο να μην έχει το παραμικρό καμουφλάζ και έτσι βλέπουμε τον σχεδιασμό του.

Η Volkswagen θα παρουσιάσει επίσημα την τρίτη γενιά SUV της το φθινόπωρο, με το αυτοκίνητο να βασίζεται στην MQB Evo πλατφόρμα και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το μήκος του ανέρχεται στα 4,551 μέτρα, όντας αυξημένο κατά 3,2 εκατοστά, με το ύψος να αυξάνεται κατά 0,5 εκατοστά στα 1,64 μέτρα. Το πλάτος του φτάνει τα 1,939 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,681 μέτρα.

Η επταθέσια έκδοση του δεν θα ονομάζεται Tiguan Allspace, αφού θα αντικατασταθεί από τη δεύτερη γενιά του Tayron.

Ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 33 λίτρα, στα 648, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να έχουν επιπλέον 0,9 εκατοστά διαθέσιμο χώρο στο κεφάλι, Στους πίσω επιβάτες ο αντίστοιχος χώρος έχει μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό. Θα μπορεί να εξοπλιστεί με HD Matrix LED προβολείς, όπως και με ηλεκτρικά ελεγχόμενα κλιματιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Στο εσωτερικό η κεντρική οθόνη θα είναι είτε 12,9″ είτε 15″, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός και να διαθέτει οθόνη 10,25″. Στη κεντρική κονσόλα υπάρχει μια ακόμη μικρή OLED οθόνη, ενσωματωμένη στο περιστροφικό χειριστήριο του ελέγχου του συστήματος 4Motion Active Control, με το αυτοκίνητο να διαθέτει και head-up display. Επιπλέον, η εταιρία υποστηρίζει πως το νέο Tiguan έχει περισσότερη ηχομόνωση και νέα καθίσματα.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, ήπιους υβριδικούς κινητήρες βενζίνης αλλά και με plug-in υβριδικούς, με τους τελευταίους να αποδίδουν από 204 έως 272 άλογα και να προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χλμ. Θα υπάρχουν προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με την VW να μπορεί να εξοπλίσει το νέο Tiguan και με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Chassis Control (DCC Pro) με αμορτισέρ δύο βαλβίδων.

Τέλος, το νέο Tiguan θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με αυτόματο DSG κιβώτιο, με τον επιλογέα των ταχυτήτων να είναι πλέον ως διακόπτης στα δεξιά της κολόνας του τιμονιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...