Νέα μπαταρία που αποκτά 400 χλμ αυτονομίας με μόλις 10 λεπτά φόρτιση

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη CATL, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου στον τομέα των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε μια νέα μπαταρία, την ShenXing, η οποία μπορεί να δώσει έως 400 χλμ αυτονομίας με μόλις 10 λεπτά φόρτιση, αλλά και 700 χλμ αυτονομίας σε μισή ώρα, ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές.

Σύμφωνα με την εταιρία, η μπαταρία μπορεί να παρέχει 700 χλμ αυτονομίας με 30 λεπτά φόρτιση, ακόμη και στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η μπαταρία είναι τεχνολογίας LFP (φωσφορικού σιδήρου λιθίου), έχει ενεργειακή πυκνότητα 500 Wh/kg και θα περάσει στη φάση μαζικής παραγωγής στα τέλη του τρέχοντος έτους, με την εταιρία να συνεργάζεται με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla, η Ford, η Mercedes-Benz, η Volkswagen, η Volvo και άλλες.

H CATL που τόνισε πως η νέα μπαταρία θα τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα από τις αρχές του 2024, δεν έκανε γνωστό ποιες εταιρίες θα τις τοποθετήσουν πρώτες στα μοντέλα τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG4 XPower των 435 ίππων

Διαθέσιμη είναι στην Ελλάδα η κορυφαία έκδοση του MG4, η XPower, με την τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τις 43.700 ευρώ. Παράλληλα, η...

Μάθε τα πάντα για το Tesla Cybertruck

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Cybertruck και έκανε γνωστές όλες του τις πληροφορίες, με το αυτοκίνητο στη κορυφαία έκδοση του να αποδίδει 845...