Szafnauer: Η διοίκηση της Renault δεν ξέρει πώς να πετύχει στην F1

Σχετικά άρθρα

Μετά τον Alain Prost και ο πρώην επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, επέκρινε την “ελεγχόμενη” διοίκηση της Renault στην ομάδα της F1.

Ο Szafnauer απολύθηκε μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας Alan Permane, στο περιθώριο του Grand Prix του Βελγίου, ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε και η φυγή του Pat Fry από την Alpine, για την Williams.

Ο Szafnauer σε συνέντευξη του είπε πως η διοίκηση της Renault παρεμβαίνει υπερβολικά στον έλεγχο της ομάδας:

Η μητρική εταιρεία ήθελε να έχει πολύ έλεγχο σε πολλούς τομείς της αγωνιστικής ομάδας. Περισσότερο από ό,τι έχω δει ποτέ πριν. Ξέρετε, ο εμπορικός τομέας, ο τομέας μάρκετινγκ, το ανθρώπινο δυναμικό, τα οικονομικά, η επικοινωνία, όλα αυτά που έπρεπε να αναφέρονται σε εμένα, δεν ανέφεραν σε εμένα αλλά σε κάποιον άλλον στον μεγαλύτερο οργανισμό, και όλα λειτουργούν όπως στο ναυτικό, και στην Formula 1 πρέπει να είμαστε πειρατές για να κερδίσουμε.

Αν πεις πως έχεις όλα τα άλλα ίδια, τα μονοθέσια είναι ίδια, οι οδηγοί είναι ίδιοι, το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι ίδιο, η γνώση για τα ελαστικά είναι ίδια αλλά αυτό που δεν είναι ίδιο είναι το γεγονός ότι μια Mercedes ή μια Red Bull έχουν τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοδότηση – ειδικά οικονομικά τώρα λόγω του ανώτατου ορίου κόστους – όλες τις εμπορικές πτυχές και την επικοινωνία και όλοι αυτοί να δίνουν αναφορά στον Christian (Horner) και εμείς δεν το κάνουμε, μαντέψτε ποιος θα κερδίσει; Η Red Bull.

Και όταν το βλέπεις με αυτόν τον τρόπο, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το καταλάβεις. Αν δεν το δεις έτσι, τότε μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι και να πεις “Ω ναι, δεν πειράζει. Είναι εντάξει που το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού δεν αναφέρει στο διευθυντή της ομάδας”.

Δεν είναι εντάξει. Δεν είναι καθόλου εντάξει γιατί αν πρόκειται να προσλάβεις κάποιον και πρέπει να συνάψεις συμβόλαιο μέσα σε μια μέρα γιατί αυτό κάνουμε στη Formula 1, δεν μπορείς να περιμένεις αυτή η απόφαση να παρθεί σε δύο εβδομάδες. Αν σου πάρει δύο εβδομάδες, ίσως αυτός ο άνθρωπος πάει αλλού. Πρέπει να είσαι πειρατής.

Ο Szafnauer αποκάλυψε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo είναι ανυπόμονος με μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Νομίζω ότι η ανώτερη διοίκηση της Renault, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Luca de Meo, θέλει, όπως κάνουν όλοι στη Formula 1, άμεση επιτυχία και δυστυχώς, δεν λειτουργεί έτσι στη Formula 1. Του επεσήμανα λοιπόν ότι χρειάζεται χρόνος και την διαδικασία για να γίνει αυτό, τι απαιτείται, και έχοντας συμμετέχει σε αγώνες για 34 χρόνια – και 26 χρόνια στη Formula 1 – νομίζω ότι μιλάω με κάποιο βαθμό εμπειρίας όταν λέω πως αυτό είναι που χρειάζεται για να έχει επιτυχία μια ομάδα. Αυτοί ήθελαν να το κάνουν πιο γρήγορα από ό,τι ήταν δυνατόν.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με ένα μη ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα γιατί αν το κάνεις αυτό, είναι μόνο θέμα χρόνου όλοι να απογοητευτούν, οπότε έκανα ένα πολύ ρεαλιστικό και πιθανό σχέδιο και νομίζω ότι ήθελαν να συντομεύσουν αυτό το σχέδιο με κάποιον άλλο.

Διάβασε επίσης

Alain Prost: Ανίκανος και αλαζόνας ο πρώην CEO της Alpine

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...