Επίσημο: Lamborghini Lanzador Concept

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini παρουσίασε το Lanzador Concept, το πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2028.

Το Lanzador είναι ένα ηλεκτρικό SUV/crossover που παράγει 1.360 άλογα (1 MW) χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του, που είναι τοποθετημένοι ένας ανά άξονα, καθιστώντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Αυτοί αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία “υψηλής απόδοσης”, με την εταιρία να μην ανακοινώνει την χωρητικότητα της, αλλά να λέει πως εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία.

Φέρει το ενεργό αεροδυναμικό σύστημα Aerodinamica Lamborghini Attiva, ενεργή ανάρτηση με ελατήρια αέρα, ενεργά αμορτισέρ, ενώ υπάρχει σύστημα τετραδιεύθυνσης και torque vectoring.

Η ιταλική εταιρία λέει πως σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία της Revuelto και της Urus, είναι δίπορτο, ή τρίπορτο εάν υπολογιστεί και η πόρτα του πορτμπαγκάζ και στο εσωτερικό μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα (2 + 2).

Εκεί υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, οθόνη στη πλευρά του συνοδηγού, φυσικά κουμπιά και διακόπτες στο κέντρο του ταμπλό, με την Lamborghini να έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Παρατείνεται και ενισχύεται το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Την ενίσχυση του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2", που αφορά στη χορήγηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων από ιδιώτες, προβλέπει τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Συγκεκριμένα,...

Η BYD κατασκεύασε το 6.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 6.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...

Η Volkswagen προχωρά σε περικοπές 10 δισ. ευρώ ώστε να γίνει ξανά ανταγωνιστική

Η Volkswagen θεωρεί πως πλέον τα αυτοκίνητά της δεν είναι ανταγωνιστικά, γι'αυτό εξετάζει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης 10 δισ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει και μειώσεις...