Η Hyundai αγοράζει το εργοστάσιο της GM στην Ινδία

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2020, η GM ήρθε σε συμφωνία με την Great Wall για την πώληση του εργοστασίου που κατέχει η πρώτη στην Ινδία, στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η τελευταία είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό, ως μέρος μιας ευρύτερης επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να δημιουργήσει μια σημαντική παρουσία στην Ινδία. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, και η GM ακύρωσε πέρσι το καλοκαίρι την πώληση του εργοστασίου της στην κινέζικη εταιρία.

Τώρα γίνεται γνωστό ότι η Hyundai πρόκειται να αγοράσει το εν λόγω εργοστάσιο της General Motors στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας, σε μια κίνηση που θα βοηθήσει τη νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της στη χώρα. Η GM προσπαθούσε να βρει αγοραστή για το εργοστάσιό της στο Talegaon από τότε που η αυτοκινητοβιομηχανία σταμάτησε να πουλά αυτοκίνητα στην Ινδία το 2017 λόγω της πτώσης των πωλήσεων.

Το πρώην εργοστάσιο της GM θα ενταχθεί στο εργοστάσιο του Sriperumbudur που λειτουργεί επί του παρόντος η Hyundai έξω από την πόλη Chennai και θα τη βοηθήσει να αυξήσει τη συνολική παραγωγική της ικανότητα στην Ινδία σε 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως, από την δυναμικότητα των 820.000 μονάδων που είχε το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σήμερα, κατασκευάζονται στην Ινδία πολλά μοντέλα Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των i10 Nios, i20, Aura, Verna, Venue, Creta, Alcazar, Tucson και το Ioniq 5.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...