Η Czinger παρουσίασε το 21C Blackbird Edition

Σχετικά άρθρα

Η Czinger χρησιμοποίησε την εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey για να αποκαλύψει την Blackbird Edition του 21C, με την έκδοση να αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα που έχουν πετάξει ποτέ, το Lockheed SR-71 “Blackbird”.

Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα στρατιωτικά αεροσκάφη που δημιουργήθηκαν ποτέ, ξεκινώντας τη ζωή του στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών το 1966.

Σχεδιασμένο ως κατασκοπευτικό αεροπλάνο, το SR-71 είναι αξιοσημείωτο για την ικανότητά του να ταξιδεύει με ταχύτητα πάνω από 3 Mach (3.704 χλμ/ώρα), με το Czinger 21C Blackbird να φέρει πινελιές από αυτό το πρωτοποριακό αεροπλάνο.

Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι μαύρο (Jet Black), ενώ οι τροχοί διαθέτουν μια σιλουέτα από πάνω προς τα κάτω του SR-71 ως ακτίνες, ενώ οι εξατμίσεις έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζουν λίγο περισσότερο με πραγματικούς μετακαυστήρες.

Μηχανικά, χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία, το οποίο διαθέτει έναν twin-turbo 2,88-λίτρων flat crank V8 κινητήρα με όριο περιστροφής της 11.000 σ.α.λ, που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό του εμπρός άξονα και αποδίδει 1.350 άλογα.

Η εταιρία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έχει την ικανότητα να κάνει τα 0-402-0 χλμ/ώρα σε μόλις 27 δευτερόλεπτα. Αν ισχύει, είναι πιο γρήγορο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη, καθώς σήμερα το αντίστοιχο ρεκόρ το κατέχει το Koenigsegg Regera, με χρόνο 28,81 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Czinger θα κατασκευάζει μόνο 80 21C και αυτό το νούμερο περιλαμβάνει όσα Blackbird έχει στα σκαριά, καθώς και την έκδοση V Max, που αποκάλυψε νωρίτερα φέτος στο Goodwood Festival of Speed.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...