Η Zenvo ετοιμάζει ένα ακόμη hypercar

Σχετικά άρθρα

Η Zenvo παρουσίασε τις περασμένες ημέρες το Aurora με 1.850 άλογα και ο επικεφαλής σχεδιαστής της, ο Christian Brandt, δήλωσε πως η εταιρία ετοιμάζει ένα ακόμη hypercar που θα είναι φθηνότερο από το Aurora.

Και αυτό θα βασίζεται στο carbon monocoque πλαίσιο του Aurora, με την τιμή του να είναι κοντά στα 1,8 με 2 εκατ. δολάρια, την ώρα που το Aurora ξεκινά από τα 2,83 εκατ. δολάρια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το monocoque πλαίσιο και σε άλλα έργα. Το επόμενο προϊόν στη γκάμα μας είναι αυτό που ονομάζουμε junior hypercar, επομένως θα είναι μικρότερο, πιο συμπαγές, με χαμηλότερη τιμή. [Το Aurora] κοστίζει κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια, αυτό πιθανότατα θα κοστίζει 1,8 ή 2,0 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κινητήρας του Aurora είναι επίσης σχεδιασμένος με γνώμονα την αρθρωτή διάταξη, ώστε να μπορούμε να “κόψουμε” κυλίνδρους. Μπορούμε να τον κάνουμε V8, μπορούμε να τον κάνουμε V6. Υπάρχουν τέσσερα turbo που τροφοδοτούν τρεις κυλίνδρους το καθένα, οπότε αν κόψεις τον κινητήρα έχεις μόνο δύο τούρμπο και έξι κύλινδρους.

Ένα πράγμα που είναι απίθανο να δούμε από τη Zenvo, όμως, είναι ένα ηλεκτρικό hypercar. Παρόλο που το Aurora διαθέτει λειτουργία οδήγησης μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες του, με αυτονομία περίπου 35 χιλιόμετρα, ο Brandt είναι κατηγορηματικός ότι οι πελάτες της Zenvo δεν ενδιαφέρονται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, όπως τα Rimac Nevera και Pininfarina Battista .

Γνωρίζουμε τους πελάτες μας – έχουμε μιλήσει με τους πελάτες μας κατά την διαδικασία ανάπτυξης, γι’ αυτό και προσφέρουμε το Aurora με V12 κινητήρα. Κανείς δεν ήθελε V6 ή V8 κινητήρες και σίγουρα κανείς δεν ήθελε ηλεκτρικό powertrain. Δεν θέλουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα οι πελάτες μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...