Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2021 η Rolls-Royce ανακοίνωσε τη σύσταση του τμήματος Coachbuild εντός της βρετανικής εταιρίας, ώστε αυτό να φτιάχνει και πάλι μοναδικές δημιουργίες (coachbuilding), για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία τους πλούσιων πελατών της. Η αρχή έγινε με την δημιουργία της one-off Sweptail και της Boat Tail, και το νέο μοντέλο είναι η Droptail.

Για την ακρίβεια, η La Rose Noire Droptail, η οποία είναι η πρώτη από τις τέσσερις Droptail που θα παραχθούν, με την κάθε μια να φημολογείται πως κοστίζει περί τα 25 – 30 εκατ. δολάρια. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε σε μια ιδιωτική εκδήλωση στο Pebble Beach στην οικογένεια που το παρήγγειλε, με το όνομα La Rose Noire να είναι εμπνευσμένο από τον ρομαντισμό και τη γοητεία του τριαντάφυλλου Black Baccara. Αυτό είναι ένα υβριδικό τριαντάφυλλο τσαγιού που δημιουργήθηκε στη Γαλλία πριν από περίπου 25 χρόνια, με έντονη, βελούδινη υφή και είναι αγαπημένο της μητέρας της οικογένειας που παρήγγειλε το αυτοκίνητο.

Το σκούρο ροδί χρώμα των πετάλων του φαίνεται σχεδόν μαύρο στη σκιά, αλλά στο άμεσο φως, μια κόκκινη, μαργαριταρένια λάμψη αποκαλύπτεται στη σκοτεινή επιφάνεια. Αυτά τα δύο χρώματα αποτελούν την κύρια παλέτα της La Rose Noire Droptail. Η πρώτη -βαθιά κόκκινη- απόχρωση ονομάζεται True Love ως αναγνώριση του ρομαντισμού που ο πελάτης ήθελε να αποτυπώσει στο αυτοκίνητο. Η πιο σκούρα κόκκινη ονομάζεται Mystery, εμπνευσμένη από τη μυστηριώδη φύση του τριαντάφυλλου, το οποίο φαίνεται να αλλάζει χρώμα όταν το βλέπει κανείς από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Για να επιτευχθεί αυτή η παραλλαγή στο βρετανικό αυτοκίνητο, οι ειδικοί του φινιρίσματος επιφανειών της Rolls-Royce ανέπτυξαν μια εντελώς νέα διαδικασία βαφής, η οποία τελειοποιήθηκε σε πάνω από 150 προσεκτικές επαναλήψεις. Η βάση, το χρώμα της οποίας είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, ακολουθήθηκε από πέντε στρώσεις διαφανούς λάκας, η κάθε μια αναμεμειγμένη με έναν ελαφρώς διαφορετικό τόνο κόκκινου.

Το θέμα της διχρωμίας επεκτείνεται στα φωτεινά σημεία της La Rose Noire Droptail. Το σκούρο φινίρισμα, που ονομάστηκε Hydroshade λόγω της υγρής ποιότητάς του, αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το project. Αυτά τα κομμάτια δεν είναι βαμμένα. Αντίθετα, ένας συγκεκριμένος ηλεκτρολύτης χρωμίου εισάγεται στη διαδικασία επιχρωμίωσης και συν-εναποτίθεται σε κάθε υπόστρωμα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ένα στρώμα πάχους μόλις ενός μικρού -περίπου το ίδιο με ένα σκέλος από μετάξι από ιστό αράχνης. Αυτό το σκούρο αλλά αντανακλαστικό φινίρισμα συνεχίζεται σε επιλεγμένες μεταλλικές λεπτομέρειες σε όλο το εσωτερικό, καθεμία από τις οποίες έχει γυαλιστεί στο χέρι για να επιτευχθεί γυαλιστερό φινίρισμα.

Το αφαιρούμενο hard top έχει σχεδιαστεί για να δίνει στην Droptail δύο διακριτούς χαρακτήρες: χωρίς την οροφή του, η Droptail είναι ένα ανοιχτό roadster, ενώ με τοποθετημένη την οροφή, γίνεται ένα “δραματικό” κουπέ, με την οροφή να έχει χαμηλή κλίση. Η μοναδική οροφή διαθέτει επίσης ένα ηλεκτροχρωμικό γυάλινο τμήμα, το οποίο μεταβαίνει αμέσως σε μια σχεδόν ημιδιαφανή απόχρωση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το χρώμα True Love εμφανίζεται ξανά στο επάνω μέρος της Pantheon μάσκας, με τη Rolls-Royce να έχει χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτή για την κάτω εισαγωγή, τονισμένη με 202 πλινθώματα από ανοξείδωτο χάλυβα βαμμένα στο True Love.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ghoster. Νεκροφόρα βασισμένη στη Rolls-Royce Ghost

Η ιταλική εταιρία Biemme Special Cars έχει δημιουργήσει την Ghoster, μια νεκροφόρα που βασίζεται στη Rolls-Royce Ghost. Είναι μια από τις πιο πολυτελείς νεκροφόρες...

BMW, Mini, και Rolls-Royce υιοθετούν το πρότυπο φόρτισης της Tesla

Το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα ότι εντάσσεται στην αυξανόμενη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα υιοθετήσουν το βύσμα της Tesla (NACS) για τα αμιγώς ηλεκτρικά...

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis Private Collection

Η Rolls-Royce βγάζει στην αγορά μια περιορισμένης παραγωγής έκδοσης της Ghost Black Badge που εμπνέεται από την ολική έκλειψη ηλίου, με μια να συμβαίνει...

Νέος CEO για τη Rolls-Royce, ο Torsten Muller-Otvos αποχωρεί μετά από 13 χρόνια

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Torsten Muller-Otvos θα αποσυρθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 30 Νοεμβρίου 2023 και θα τον διαδεχθεί...