Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2021 η Rolls-Royce ανακοίνωσε τη σύσταση του τμήματος Coachbuild εντός της βρετανικής εταιρίας, ώστε αυτό να φτιάχνει και πάλι μοναδικές δημιουργίες (coachbuilding), για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία τους πλούσιων πελατών της. Η αρχή έγινε με την δημιουργία της one-off Sweptail και της Boat Tail, και το νέο μοντέλο είναι η Droptail.

Για την ακρίβεια, η La Rose Noire Droptail, η οποία είναι η πρώτη από τις τέσσερις Droptail που θα παραχθούν, με την κάθε μια να φημολογείται πως κοστίζει περί τα 25 – 30 εκατ. δολάρια. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε σε μια ιδιωτική εκδήλωση στο Pebble Beach στην οικογένεια που το παρήγγειλε, με το όνομα La Rose Noire να είναι εμπνευσμένο από τον ρομαντισμό και τη γοητεία του τριαντάφυλλου Black Baccara. Αυτό είναι ένα υβριδικό τριαντάφυλλο τσαγιού που δημιουργήθηκε στη Γαλλία πριν από περίπου 25 χρόνια, με έντονη, βελούδινη υφή και είναι αγαπημένο της μητέρας της οικογένειας που παρήγγειλε το αυτοκίνητο.

Το σκούρο ροδί χρώμα των πετάλων του φαίνεται σχεδόν μαύρο στη σκιά, αλλά στο άμεσο φως, μια κόκκινη, μαργαριταρένια λάμψη αποκαλύπτεται στη σκοτεινή επιφάνεια. Αυτά τα δύο χρώματα αποτελούν την κύρια παλέτα της La Rose Noire Droptail. Η πρώτη -βαθιά κόκκινη- απόχρωση ονομάζεται True Love ως αναγνώριση του ρομαντισμού που ο πελάτης ήθελε να αποτυπώσει στο αυτοκίνητο. Η πιο σκούρα κόκκινη ονομάζεται Mystery, εμπνευσμένη από τη μυστηριώδη φύση του τριαντάφυλλου, το οποίο φαίνεται να αλλάζει χρώμα όταν το βλέπει κανείς από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Για να επιτευχθεί αυτή η παραλλαγή στο βρετανικό αυτοκίνητο, οι ειδικοί του φινιρίσματος επιφανειών της Rolls-Royce ανέπτυξαν μια εντελώς νέα διαδικασία βαφής, η οποία τελειοποιήθηκε σε πάνω από 150 προσεκτικές επαναλήψεις. Η βάση, το χρώμα της οποίας είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, ακολουθήθηκε από πέντε στρώσεις διαφανούς λάκας, η κάθε μια αναμεμειγμένη με έναν ελαφρώς διαφορετικό τόνο κόκκινου.

Το θέμα της διχρωμίας επεκτείνεται στα φωτεινά σημεία της La Rose Noire Droptail. Το σκούρο φινίρισμα, που ονομάστηκε Hydroshade λόγω της υγρής ποιότητάς του, αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το project. Αυτά τα κομμάτια δεν είναι βαμμένα. Αντίθετα, ένας συγκεκριμένος ηλεκτρολύτης χρωμίου εισάγεται στη διαδικασία επιχρωμίωσης και συν-εναποτίθεται σε κάθε υπόστρωμα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ένα στρώμα πάχους μόλις ενός μικρού -περίπου το ίδιο με ένα σκέλος από μετάξι από ιστό αράχνης. Αυτό το σκούρο αλλά αντανακλαστικό φινίρισμα συνεχίζεται σε επιλεγμένες μεταλλικές λεπτομέρειες σε όλο το εσωτερικό, καθεμία από τις οποίες έχει γυαλιστεί στο χέρι για να επιτευχθεί γυαλιστερό φινίρισμα.

Το αφαιρούμενο hard top έχει σχεδιαστεί για να δίνει στην Droptail δύο διακριτούς χαρακτήρες: χωρίς την οροφή του, η Droptail είναι ένα ανοιχτό roadster, ενώ με τοποθετημένη την οροφή, γίνεται ένα “δραματικό” κουπέ, με την οροφή να έχει χαμηλή κλίση. Η μοναδική οροφή διαθέτει επίσης ένα ηλεκτροχρωμικό γυάλινο τμήμα, το οποίο μεταβαίνει αμέσως σε μια σχεδόν ημιδιαφανή απόχρωση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το χρώμα True Love εμφανίζεται ξανά στο επάνω μέρος της Pantheon μάσκας, με τη Rolls-Royce να έχει χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτή για την κάτω εισαγωγή, τονισμένη με 202 πλινθώματα από ανοξείδωτο χάλυβα βαμμένα στο True Love.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rolls-Royce Ghost Prism

Μια ειδική, περιορισμένης παραγωγής, έκδοση του Ghost παρουσίασε σήμερα η Rolls-Royce. Πρόκειται για την Prism που αντλεί έμπνευση από τον κόσμο του σύγχρονου σχεδιασμού...

Rolls-Royce Arcadia Droptail

Μετά την La Rose Noire Droptail και την Amethyst Droptail, η Rolls-Royce παρουσίασε σήμερα την τρίτη Droptail δημιουργία της. Πρόκειται για την Arcadia Droptail,...

Ανάκληση 79.670 BMW και Rolls-Royce λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης

Η BMW ανακαλεί στις ΗΠΑ 79.670 αυτοκίνητα της, συμπεριλαμβανομένων 10 Rolls-Royce Spectre, επειδή ενδέχεται να δυσλειτουργήσει το σύστημα πέδησης και να σταματήσουν να λειτουργούν...

Ανάκληση για 107 Rolls-Royce Spectre

Η Rolls-Royce προχωρά στην ανάκληση 107 Spectre παραγωγής μεταξύ 24 Οκτωβρίου 2023 και 11 Δεκεμβρίου 2023, επειδή ενδέχεται το καλώδιο γείωσης μεταξύ του μπροστινού...