Η McLaren μήνυσε τον Alex Palou ζητώντας 20 με 30 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Πριν από 2 εβδομάδες έγινε γνωστή η είδηση πως ο Alex Palou έσπασε το συμβόλαιο του με τη McLaren και τώρα η Βρετανική εταιρία έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του διεκδικώντας αποζημίωση μεταξύ 20 και 30 εκατ. δολαρίων. Τα χρήματά αυτά περιλαμβάνουν την προκαταβολή μισθού του για το 2024, που η McLaren ισχυρίζεται ότι πλήρωσε στον Palou, αλλά και το κόστος των δοκιμών στην F1 και των ιδιωτικών δοκιμών που έκανε ο Palou με την ομάδα.

Ο 26χρονος Palou είναι σε πορεία στο να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα στο IndyCar. Ο Ισπανός πέρυσι μηνύθηκε από την από την τωρινή του ομάδα, Chip Ganassi Racing, για αθέτηση συμβολαίου καθώς ο Palou είχε δηλώσει πως δεν θα αγωνιζόταν για την ομάδα Ganassi το 2023, παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε option στο συμβόλαιό του.

Στη συνέχεια, η McLaren ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει με τον Palou ως εφεδρικός οδηγός της κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.


Τα πράγματα στη πορεία διευθετήθηκαν με έναν διακανονισμό, με αποτέλεσμα ο Palou να αγωνιστεί με τον Ganassi το 2023, ενώ συμμετείχε σε πρόγραμμα δοκιμών και ανάπτυξης της McLaren για τη Formula 1, η οποία πλήρωσε τα νομικά έξοδα του Palou.

Πολλοί υπέθεσαν πως ο Palou θα πήγαινε στην McLaren από το 2024, όταν και θα έληγε το συμβόλαιο του με την Chip Ganassi Racing, αλλά ο Ισπανός αποφάσισε να σπάσει και το συμβόλαιό του με την McLaren και αυτό γιατί ο Palou φέρεται να έχει υπογράφει πολυετές συμβόλαιο με τον Ganasi, με επταψήφιο μισθό, κάτι που τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο οδηγό του IndyCar.

ΠηγήIndystar.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις για το Cybertruck

Στις 30 Νοεμβρίου η Tesla έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων Cybertruck στους πελάτες της, και στο micro-site του μοντέλου δείχνει...

Ελβετός αντιπρόσωπος βγάζει στην αγορά το Peugeot 208 Rallye

Εάν είσαι λάτρης των hot hatches θα αγαπήσεις το Peugeot 208 Rallye που δημιούργησε ο αντιπρόσωπος της Peugeot, Garages Hotz SA, μια αντιπροσωπεία στο...