Ο Alex Palou εφεδρικός οδηγός της McLaren

Σχετικά άρθρα

Η McLaren ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρωταθλητής του IndyCar του 2021, Alex Palou, θα είναι ένας από τους εφεδρικούς οδηγούς της κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023

Ο Ισπανός, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα στο IndyCar με την ομάδα της Ganassi, μόλις στη δεύτερη σεζόν του στα IndyCar, έκανε το ντεμπούτο του στην F1 οδηγώντας στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP των ΗΠΑ για λογαριασμό της McLaren.

Είχε επίσης δοκιμάσει την MCL35M στη Βαρκελώνη και στο Red Bull Ring, ως μέρος του ρόλου του στο πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της βρετανικής ομάδας.

Ο Palou θα αγωνιστεί στο IndyCar και την επόμενη χρονιά, αλλά θα είναι και ο εφεδρικός οδηγός της McLaren όποτε οι αγώνες στο Indycar δεν είναι τις ίδιες ημερομηνίες με τα Grand Prix της F1.

Σύμφωνα με το καλεντάρι, αυτό σημαίνει πως ο Palou δεν θα δώσει το παρόν σε 12 αγώνες της F1 το 2023. Ο 25χρονος Ισπανός δήλωσε:

Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της ομάδας της McLaren ως ένας από τους εφεδρικούς οδηγούς της το 2023. Ήμουν πίσω από το τιμόνι και της MCL35M και της MCL36 και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, οπότε ανυπομονώ για τη συμμετοχή με το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Ανυπομονώ να συνεχίσω την εξέλιξή μου ως οδηγός και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου έχει η McLaren, δίνοντας του αυτόν τον νέο ρόλο την επόμενη χρονιά.

Ο διευθυντής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, πρόσθεσε:

Η ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τον Alex ως έναν από τους εφεδρικούς οδηγούς της για την επόμενη σεζόν. Εντυπωσίασε στο FP1 στο Όστιν και στις φετινές δοκιμές με το πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών.

Έχει πολλά αξιοσημείωτα επιτεύγματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα τον τίτλο του πρωταθλήματος IndyCar το 2021, επομένως είναι υπέροχο να μπορεί να επεκτείνει τον ρόλο του στην ομάδα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε πιο στενά μαζί του.

Ο Palou θα παραμείνει στην ομάδα του Ganassi για την τέταρτη σεζόν του στο IndyCar. Φέτος τερμάτισε πέμπτος στην κατάταξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr