ΗΠΑ: Οι αρχές ζητούν την ανάκληση 52 εκατ. αυτοκινήτων λόγω προβληματικών αερόσακων

Σχετικά άρθρα

Οι αμερικανικές Αρχές ασφάλειας της κυκλοφορίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 52.000.000 συστήματα ενεργοποίησης αερόσακων, των εταιρειών ARC Automotive και Delphi, είναι ελαττωματικά και πρέπει να αντικατασταθούν.

Οι συγκεκριμένοι αερόσακοι διαθέτουν προβληματικούς πυροκροτητές που αντί να φουσκώσουν σωστά τον αερόσακο, μπορεί να εκραγούν και μεταλλικά θραύσματα ενδέχεται να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν τους επιβάτες.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) είχε ζητήσει την ανάκληση αυτήν τον περασμένο Μάιο, όμως η ARC απέρριψε το αίτημα.

Τα συστήματα ενεργοποίησης, των οποίων την ανάκληση ζητά ο NHTSA, τοποθετούνταν σε οχήματα από το 2000 μέχρι τις αρχές του 2018 και έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα 12 αυτοκινητοβιομηχανιών, αυτά των BMW, Ford, Fiat Chrysler Automobiles, General Motors, Hyundai, Kia, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla, Toyota και Volkswagen. Μόνο η GM συμφώνησε να προχωρήσει σε εθελοντική ανάκληση, μετά από ένα περιστατικό σε αυτοκίνητο της, που ο πυροκροτητής τραυμάτισε στο πρόσωπο τον οδηγό. Συγκεκριμένα, η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί 994.763 Buick Enclave, Chevrolet Traverse και GMC Acadia, παραγωγής μεταξύ 2014 και 2017.

Εξαιτίας των αυτών των προβληματικών αερόσακων η NHTSA λέει πως ένα άτομο σκοτώθηκε και 7 τραυματίστηκαν. Όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα είναι παρόμοιο με αυτό της Takata, που έχει οδηγήσει στην ανάκληση περισσότερων από 100 εκατ. αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 35 άνθρωποι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...