35ος νεκρός από τους αερόσακους της Takata

Σχετικά άρθρα

Δεν φαίνεται να έχει τέλος η ιστορία με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, αφού ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας αυτών. Πρόκειται για τον 35ο θάνατο που προκλήθηκε από τους αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίας, οι οποίοι έχουν τραυματίσει πάνω από 400 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ο τελευταίος θάνατος σημειώθηκε στις ΗΠΑ, με τον άτυχο άνθρωπο να οδηγεί ένα Chrysler 300 του 2010. Σύμφωνα με την Stellantis, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε ρωτήσει την εταιρεία για την ανάκληση του αερόσακου το 2018, αλλά στη συνέχεια δεν πήγε ποτέ το αυτοκίνητό του σε κάποsια αντιπροσωπεία για να γίνει η αντικατάσταση του αερόσακου.

Η εταιρεία είπε ότι έστειλε 114 επείγουσες ειδοποιήσεις στον ιδιοκτήτη τα τελευταία επτά χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί περισσότερα από 100.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως που διέθεταν τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...