Ισχυρότερα κατά 82 ίππους, μεγαλύτερη αυτονομία και νέο infotainment τα VW ID.4/ID.5 από το 2024

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen έκανε γνωστό ότι τα ID.4 και ID.5 θα αποκτήσουν το 2024 νέους ηλεκτροκινητήρες, που θα τα κάνει πιο ισχυρό αλλά και πιο αποδοτικά με μεγαλύτερη αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα, αφορά την έκδοση Pro με την μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh, που από το επόμενο έτος θα αποδίδει 286 ίππους (210 kW), όταν σήμερα η απόδοση του ενός ηλεκτροκινητήρα είναι 204 ίππους (150 kW). Αυτό κάνει τα μοντέλα με έναν κινητήρα σχεδόν εξίσου ισχυρά με την έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Ωστόσο, και τα ID.4 και ID.5 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα έχουν αυξημένη απόδοση, καθώς από το 2024 αυτοί θα παράγουν 335 ίππους (246 kW), όταν σήμερα αποδίδουν 299 ίππους (220 kW).

Παρά την αυξανόμενη ισχύ, η VW αναμένει ότι το ID.4 θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία με τους νέους κινητήρες, ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης απόδοσής τους. Η εταιρία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το νούμερο της επιπλέον αυτονομίας, αλλά σήμερα τόσο η έκδοση με έναν όσο και με δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν αυτονομία έως 410 χλμ.

Εκτός από την επιπλέον ισχύ, τα μοντέλα θα φέρουν και μια νέα, μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η διαγώνιος είναι στις 12,9 ίντσες, με την οθόνη να διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, μια πιο διαισθητική διεπαφή για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού, καθώς και ένα αναθεωρημένο μενού για ευκολότερη χρήση. Το μοντέλο με τη μπαταρία των 62 kWh θα συνεχίσει με την οθόνη 12 ιντσών.

Από το 2024, το ID.4 θα είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: τα Standard/Pro, S και S Plus. Η έκδοση S θα διαθέτει αεριζόμενα καθίσματα, ενώ η S Plus θα διαθέτει ένα premium ηχοσύστημα της Harman/Kardon με εννέα ηχεία, subwoofer και ενισχυτή 16 καναλιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...