Η Ford παρουσιάζει επίσημα τη Mustang Mach-E Rally

Σχετικά άρθρα

Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα για πρώτη φορά στην έκθεση του Μονάχου, λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα του στο Goodwood Festival of Speed. Η νέα έκδοση εντάσσεται στην οικογένεια της Mustang Mach-E ωθώντας τα ηλεκτρικά οχήματα σε μια διαφορετική κατεύθυνση, καθώς πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό της Ford που αντλεί έμπνευση από τους αγώνες rally μεταφέροντας στο χώμα την ελευθερία και την απόλαυση που παραδοσιακά προσφέρει μια Mustang.

Η Mustang Mach-E Rally διαθέτει μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Mustang Mach-E GT, με διάταξη δύο ηλεκτροκινητήρων, στοχεύοντας σε μέγιστες τιμές ισχύος και ροπής οι οποίες θα ανέρχονται στα 358 kW (487 ίππους) και 880 Nm, με την ενέργεια να παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με ωφέλιμη χωρητικότητα 91 kWh.

Η έκδοση διαθέτει μια μοναδική ανάρτηση με αυξημένο κατά 20 χλστ. ύψος σε σχέση με την Mustang Mach-E GT και είναι εξοπλισμένη με ειδικής ρύθμισης ελατήρια, αμορτισέρ με τεχνολογία MagneRide και δίσκους φρένων με διάμετρο 385 χλστ. που συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες της Brembo.

Επιπλέον, η Mustang Mach-E Rally φέρει νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε λευκό χρώμα, οι οποίες αντλούν έμπνευση από την ιστορία των αγωνιστικών της Ford, οι οποίες “ντύνονται” με τα ελαστικά CrossClimate της Michelin σε διαστάσεις 235/55. Για μεγαλύτερη προστασία από πέτρες και χαλίκια, το κάτω μέρος του αμαξώματος έχει ειδική θωράκιση τόσο για τον εμπρός όσο και για τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μια προστατευτική μεμβράνη στην επένδυση των θυρών και στους θόλους των τροχών για τη μείωση των ζημιών στη βαφή.

Η Mustang Mach-E Rally είναι εφοδιασμένη με το RallySport Drive Mode, το οποίο έχει σχεδιαστεί με βασικό κριτήριο την κίνηση του οχήματος σε εκτός δρόμου διαδρομές προσαρμόζοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερες πλαγιολισθήσεις, γραμμική απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού για καλύτερο έλεγχο, αλλά και πιο επιθετική απόσβεση για βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος στις στροφές. Το συγκεκριμένο προφίλ οδήγησης, σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά, επιτρέπει στη νέα Mustang Mach-E Rally να κινείται στο χιόνι αλλά και σε δρόμους σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Για τις δοκιμές της Mustang Mach-E, η Ford δημιούργησε μια ολοκαίνουργια πίστα ράλι στις εγκαταστάσεις του Michigan Proving Ground, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση από βετεράνους οδηγούς του rallycross με στόχο να προσομοιώνει ακριβώς αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει το όχημα στον πραγματικό κόσμο. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί και οι τεχνικοί ώθησαν τα πρωτότυπα οχήματα της Mustang Mach-E Rally στα όριά τους ολοκληρώνοντας δοκιμασίες συνολικού μήκους 800 χιλιομέτρων, οι οποίες προσομοίαζαν συνθήκες αντίστοιχες με εκείνες που συναντά κανείς σε αγώνες rally-cross.

Εκτός από τα παραπάνω, η Mustang Mach-E Rally διαθέτει και την κατάλληλη εμφάνιση με χαρακτηριστική την πίσω αεροτομή, η οποία είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό Focus RS, ενώ υπάρχουν επιπλέον πινελιές αντίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των άνω και κάτω διακοσμητικών του αμαξώματος, εμπρός splitter, μαύρη οροφή, ενώ στο εμπρός μέρος δεσπόζουν οι ενσωματωμένοι προβολείς ομίχλης στη μάσκα.

Η Mustang Mach-E Rally έρχεται στάνταρ με δύο αγωνιστικές λωρίδες, με την παλέτα των χρωμάτων να διαθέτει τα Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green, και Grabber Yellow, ενώ προαιρετικά διατίθενται η Star White και η νέα Glacier Gray.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ένας συνδυασμός άνεσης, λειτουργικότητας και στυλ που δένει με τις λευκές ζάντες. Υπάρχουν επίσης γυαλιστερές λευκές πινελιές στο ταμπλό, στις κάτω ακτίνες του τιμονιού, καθώς και ραφές αντίθεσης στις πόρτες. Τα γνώριμα καθίσματα επιδόσεων είναι σχεδιασμένα από τη Ford και φέρουν γυαλιστερές λευκές επενδύσεις στην πίσω μεριά της πλάτης τους. Χαρακτηριστική είναι και η ανάγλυφη επιγραφή “Mach-E Rally” στην επιφάνεια του εμπρός μέρους της πλάτης τους.

Οι παραγγελίες της Mustang Mach-E Rally θα ανοίξουν στις αρχές του 2024 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...