Η Tesla παρήγαγε το 2.000.000στό της αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της Σαγκάης

Σχετικά άρθρα

Το Gigafactory 3, γνωστό και ως Giga Shanghai, είναι το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Tesla, και τα πρώτα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής του τον Δεκέμβριο του 2019. Λιγότερο από 4 χρόνια αργότερα, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι το εν λόγω εργοστάσιο σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς παρήγαγε το 2.000.000στό όχημα.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει -επί του παρόντος- τα Model 3 και Model Y, και από τον Ιούλιο του 2023, η Tesla λέει ότι το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να κατασκευάζει περισσότερα από 750.000 οχήματα ετησίως, ενώ είναι η κύρια μονάδα παραγωγής για αυτοκίνητα της Tesla που εξάγονται σε αγορές και ηπείρους που δεν διαθέτουν ένα Gigafactory.

Αρχικά, η παραγωγή αφορούσε μόνο το Model 3, αλλά στα τέλη του 2020/αρχές του 2021 το Model Y μπήκε στην παραγωγή. Το Giga Shanghai είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, με την εγκατεστημένη παραγωγική του ικανότητα να πιστεύεται ότι είναι πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla ήταν η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα στην οποία επετράπη να ανοίξει μια εξ ολοκλήρου ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής, αντί για μια κοινοπραξία 50/50. Επί του παρόντος, το εργοστάσιο παράγει κυρίως το Model Y (περίπου δύο φορές περισσότερο από το Model 3).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...