Ο Hamilton αρνείται να εμπλακεί στη μήνυση του Felipe Massa για το πρωτάθλημα του 2008

Σχετικά άρθρα

Παρότι οι δικηγόροι του Felipe Massa ήλπιζαν ο Lewis Hamilton να σταθεί στο πλευρό του Massa σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο Βραζιλιάνος για την ανατροπή του πρωταθλήματος του 2008, ο Βρετανός δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στη νομική διαμάχη του Massa με την Formula και την FIA.

O Massa έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της F1 και της FIA για την απώλεια του πρωταθλήματος του 2008, ζητώντας σημαντικές αποζημιώσεις, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βραζιλιάνος πιλότος παρακινήθηκε από τις δηλώσεις του Bernie Ecclestone που παραδέχτηκε πως μαζί με τον Max Mosley, τον τότε πρόεδρο της FIA, δεν είχαν εφαρμόσει τον κανονισμό και ως εκ τούτου να ακυρώσουν το Grand Prix της Σιγκαπούρης εκείνης τη χρονιάς, λόγω του Crashgate.

Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, ήταν ο Felipe Massa (Ferrari), ο τότε αντίπαλος του Hamilton (McLaren) για τον τίτλο, να μην μπορέσει πάρει βαθμούς στον συγκεκριμένο αγώνα, αφού τερμάτισε 13ος ενώ ο Hamilton είχε τερματίσει 3ος και πήρε 6 βαθμούς, βαθμοί που ήταν καθοριστικοί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Hamilton να τερματίζει πρώτος με 98 βαθμούς και ο Massa δεύτερος 97.

Από τη Σιγκαπούρη ο Hamilton απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε:

Αν αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο Felpie, αυτή είναι η απόφασή του. Προτιμώ να μην επικεντρώνομαι στο παρελθόν. Είτε είναι πριν από 15 χρόνια, είτε πριν από δύο χρόνια, είτε πριν από τρεις ημέρες. Με ενδιαφέρει μόνο το παρόν και εστιάζω στο να βοηθήσω την ομάδα μου αυτή την εβδομάδα.

Από την μεριά του ο Bernie Ecclestone δήλωσε πως ο Massa έχει κίνητρο τα χρήματα, ενώ πιστεύει πως δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Η Mercedes από την άλλη, παρακολουθεί “με ενδιαφέρον” την υπόθεση έτσι ώστε στη περίπτωση που ο Massa δικαιωθεί, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει νομικό προηγούμενο για να “παλέψει” να πάρει το πρωτάθλημα του 2021, εξαιτίας του ότι διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι.

Αυτό δήλωσε ο Toto Wolff, με τον Helmut Marko της Red Bull να ελπίζει ο Massa να δικαιωθεί και να κερδίσει το πρωτάθλημα του 2008, επειδή “τα ρεκόρ δεν είναι τόσο σημαντικά” για τον Lewis Hamilton.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...