Δες τον οδηγό της Squadra Corse να δοκιμάζει την Lamborghini Revuelto στην πίστα της Vallelunga

Σχετικά άρθρα

Ο επίσημος οδηγός της αγωνιστικής ομάδας της Lamborghini, Andrea Caldarelli, πήρε μια πορτοκαλί Revuelto και πήγε στη πίστα Autodromo Piero Taruffi στη Vallelunga της Ιταλία, η οποία βρίσκεται στους λόφους βόρεια της Ρώμης.

Ο Caldarelli -ο οποίος θα οδηγήσει τη νέα Lamborghini SC63 κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος IMSA SportsCar το 2024- είχε υπέροχα λόγια να πει για τον πανίσχυρο κινητήρα 6,5 λίτρων που κάθεται πίσω του. Επαίνεσε επίσης το – διπλού συμπλέκτη- κιβώτιο ταχυτήτων της Revuelto, το οποίο είναι οκτώ σχέσεων και τοποθετημένο εγκάρσια. Για να εγκατασταθεί και στον διάδοχο της Huracan, αυτό το νέο DCT κιβώτιο προσφέρει ομαλές αλλαγές ταχυτήτων, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος πάνω του προσφέρει μια επιπλέον ώθηση που δεν είχαν τα προηγούμενα μοντέλα.

Να θυμίσω ότι η Revuelto συνδυάζει έναν νέο 6.500 κ.εκ ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα που διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο V12 κινητήρας στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, εκεί όπου υπάρχει ο ένας ηλεκτροκινητήρας, ενώ στον μπροστά άξονα υπάρχουν δύο ακόμη ηλεκτροκινητήρες. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 άλογα και ζυγίζει 18,5 κιλά. Οι μπροστά παράγουν 350 Nm ροπής και ο πίσω 150 Nm ροπής.

Συνολικά το plug-in υβριδικό σύστημα αποδίδει 1.015 άλογα, με το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να είναι τοποθετημένο εγκάρσια, με τον V12 κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος στο κεντρικό τούνελ για μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 3,8 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Koenigsegg Jesko να κάνει ρεκόρ στην πίστα Gotland Ring

Η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι η Jesko κατέχει πλέον το ρεκόρ γύρου στην πίστα Gotland της Σουηδίας, με το Gotland Ring να βρίσκεται στο ομώνυμο...

Η ανανεωμένη BMW X5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η ανανεωμένη BMW X5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το γερμανικό SUV μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα...