Η Andretti πήρε το πράσινο φως από τη FIA για να μπει στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αιτήσεων για υποψήφιες ομάδες που επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2025 το νωρίτερο, η διεθνής ομοσπονδία του μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αίτηση από την Andretti Formula Racing LLC πληροί τις προϋποθέσεις και έδωσε τη συγκατάθεση της για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Η Andretti ήταν η μόνη υποψήφια που πληρούσε τα αυστηρά κριτήρια που έθεσε η FIA από κάθε άποψη από τις τέσσερις ομάδες που υπέβαλαν επίσημες αιτήσεις στη φάση 2 της διαδικασίας. Η αρχική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Φάση 1) προσέλκυσε πολυάριθμες έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις να προχωρήσουν στη Φάση 2. Η FIA ενημέρωσε επίσημα όλες τις υποψήφιες ομάδες για τα ευρήματά τους μετά από ενδελεχή αξιολόγηση.

Τα κριτήρια επιλογής περιελάμβαναν επίσης τη διαχείριση βιωσιμότητας σύμφωνα με τη φιλοδοξία της FIA να επιτύχει τους στόχους του αθλήματος για net-zero έως το 2030. Κάθε μελλοντική ομάδα F1 έπρεπε επίσης να δείξει πώς σκοπεύει να επιτύχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της συμμετοχής της στο άθλημα.

Ωστόσο, παρότι η FIA είναι ευχαριστημένη με την προσφορά της Andretti και πιστεύει ότι πληροί όλα τα κριτήρια που έχει θέσει, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα πάρει σίγουρα μια θέση στο grid. Ο Andretti θα πρέπει τώρα να καταλήξει σε μια ικανοποιητική εμπορική συμφωνία με την FOM και υπάρχει εδώ και καιρό γνωστή αντίσταση στην αύξηση των ομάδα του grid πέρα από τις 10. Η F1 θα δεχτεί τον Andretti μόνο εάν θεωρήσει ότι η είσοδός του θα προσθέσει αξία στο πρωτάθλημα συνολικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...