Το Άμστερνταμ μειώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Ο δήμος του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις εργασίες για να θέσει σε ισχύ το νέο όριο ταχύτητας, που θα ενεργοποιηθεί από τις 8 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της δεύτερης εβδομάδας του τελευταίου μήνα του έτους, εντός της Ολλανδικής πρωτεύουσας τα οχήματα θα μπορούν να κινούνται με μέγιστη ταχύτητα τα 30 χλμ/ώρα.

Γι’αυτό, η πόλη ξεκίνησε σήμερα τις προετοιμασίες. Θα υπάρχουν 5.000 νέα σήματα κυκλοφορίας, ενώ χρειάζονται αναπροσαρμογή 170 φωτεινοί σηματοδότες. Θα προσαρμοστούν επίσης οι LED επιγραφές και όσοι κινούνται μέχρι τα 30 χλμ/ώρα θα αντικρίζουν ένα χαμόγελο, ενώ όσοι το υπερβαίνουν θα βλέπουν ένα λυπημένο πρόσωπο.

Το Άμστερνταμ διοργανώνει επίσης μια εκστρατεία για την κυκλοφορία με σύνθημα “Κάνουμε 30, ο ένας για τον άλλον”. Αυτό υπενθυμίζει στους αυτοκινητιστές στην πόλη ότι τα 30 χλμ/ώρα θα είναι η νέα κανονικότητας τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το όριο ταχύτητας δεν θα ισχύει για όλο το Άμστερνταμ, αλλά είναι αλήθεια ότι περισσότερο από το 80% της πόλης θα έχει αυτό το όριο. Ωστόσο, τα λεωφορεία και τα τραμ εξαιρούνται, καθώς αυτά θα επιτρέπεται να κινούνται μέχρι 50 χλμ/ώρα.

Διάβασε επίσης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων προτείνει όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα στους περισσότερους δρόμους της πόλης

[Photos credit: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...