Σε απεργία 4.200 υπάλληλοι της GM στον Καναδά [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση: Η GM και το συνδικάτο Unifor κατέληξαν σε συμφωνία, με τους υπαλλήλους να λαμβάνουν αυξήσεις μισθών έως 25%, βελτιωμένες συντάξεις και μπόνους έως και 10.000 δολάρια Καναδά.

Περισσότεροι από 4.200 υπάλληλοι της General Motors σε τρία εργοστάσια της στον Καναδά ξεκίνησαν σήμερα απεργία, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του κλάδου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το συνδικάτο Unifor.

Η απεργία στον Καναδά ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυκτα και αφορά τρία εργοστάσια στο Οντάριο (Oshawa Assembly and Operations, St. Catharines Propulsion Plant και Woodstock Parts Distribution Centre). Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τη διεύθυνση, εξήγησε το Unifor το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών στον Καναδά.

Η επιχείρηση εξακολουθεί να μην απαντά στα αιτήματά μας αναφορικά με τις συντάξεις,

ανέφερε το συνδικάτο, με την GM να υποστηρίζει πως:

Είμαστε απογοητευμένοι που δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει μέχρι τώρα συμφωνία για νέα συλλογική σύμβαση. Ωστόσο κάναμε πολύ θετικές προόδους σε βασικά σημεία τις τελευταίες εβδομάδες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το Unifor κατέληξε σε συμφωνία με την Ford, η οποία αφορά 5.600 εργαζόμενους στον Καναδά. Αυτή η συμφωνία θα έπρεπε να αποτελέσει βάση στις διαπραγματεύσεις και με τη General Motors.

Η συμφωνία με τη Ford προβλέπει αύξηση μισθών κατά 15% σε διάστημα τριών ετών, περιλαμβανομένης αύξησης κατά 10% το πρώτο έτος, αλλά και προσαρμογές με βάση το κόστος ζωής και καλύτερες συντάξεις.

Στις ΗΠΑ το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σχεδόν 4.000 εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία Mack Trucks αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία που ξεκίνησαν στα 15 Σεπτεμβρίου 25.000 συνάδελφοί τους στις τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες ΗΠΑ (General Motors, Ford, Stellantis).

Εκτός από υψηλότερους μισθούς, το UAW ζητάει μικρότερη εβδομάδα εργασίας, αποκατάσταση συνταξιοδοτικών επιδομάτων και ισχυρότερη εργασιακή ασφάλεια την ώρα που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στρέφονται προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Θυγατρική της σουηδικής εταιρείας Volvo, η Mack Trucks που κατασκευάζει φορτηγά διαθέτει δύο εργοστάσια στις ανατολικές ΗΠΑ, στην Πενσυλβάνια και το Μέριλαντ.

Το Unifor είναι η μεγαλύτερη ένωση ιδιωτικού τομέα του Καναδά, με 315.000 εργαζόμενους σε πολλούς κλάδους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...