Πήρε κλήση ταχύτητας 1,48 εκατ. δολαρίων!

Σχετικά άρθρα

Κλήση 1.480.038,52 δολαρίων έλαβε από την τροχαία ένας οδηγός που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Connor Cato που ενώ οδηγούσε με προορισμό το σπίτι του στις 2 Σεπτεμβρίου, η κρατική περίπολος της Τζόρτζια τον έπιασε να κινείται με 90 μίλια/ώρα (145 χλμ/ώρα) σε μια ζώνη με όριο ταχύτητας τα 55 μίλια την ώρα (89 χλμ/ώρα).

Ο ίδιος περίμενε πως το πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσει θα ήταν τσουχτερό, αλλά έμεινε έκπληκτος όταν του επιδόθηκε η επταψήφια κλήση. Επικοινώνησε με το δικαστήριο, υποθέτοντας ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος, αλλά του είπαν ότι είτε έπρεπε να πληρώσει το ποσό είτε να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Sneh Patel είπε ότι δεν έχει δει ποτέ τόσο υψηλό πρόστιμο για πλημμέλημα. Όπως είπε:

1,48 εκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι κάτι που αφορά υποθέσεις που έχουν σχέση με διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες ή σοβαρές επιθέσεις, τέτοιου είδους παραβάσεις.

Ευτυχώς, για τον ίδιο, το τεράστιο τίμημα ήταν στην πραγματικότητα εικονικό και δεν χρειάστηκε να το καταβάλλει.

Το εντυπωσιακό νούμερο προέκυψε από ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται από το τοπικό δικαστήριο που εφαρμόζεται αυτόματα σε “τεράστιες ταχύτητες”, δηλαδή για οποιονδήποτε πιαστεί να τρέχει με περισσότερα από 35 μίλια, πάνω από το όριο ταχύτητας, δήλωσε ο Joshua Peacock, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πόλης της Σαβάνα.

Ο δικαστής θα ορίσει το πραγματικό πρόστιμο – το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια, συν τα έξοδα που επιβάλλει η πολιτεία – κατά την υποχρεωτική εμφάνιση στο δικαστήριο.

Οι προγραμματιστές που σχεδίασαν το λογισμικό χρησιμοποίησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό, επειδή οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα προβλέπουν υποχρεωτική εμφάνιση στο δικαστήριο και δεν επισυνάπτεται πρόστιμο όταν εκδίδονται από την αστυνομία.

Δεν το χρησιμοποιούμε ως απειλή για να τρομάξουμε κανέναν στο δικαστήριο, ακόμα κι αν αυτό το άτομο ενημερώθηκε για κάτι άλλο από κάποιον,

δήλωσε ο Peacock.

Η πόλη χρησιμοποιεί το σύστημα από το 2017, αλλά εργάζεται πάνω σε αλλαγές του ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρόμοια σύγχυση στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...