Η Lexus παρουσίασε τα πρωτότυπα LF-ZC και LF-ZL

Σχετικά άρθρα

Δύο πρωτότυπα παρουσίασε η Lexus στην έκθεση κινητικότητας του Τόκιο. Πρόκειται για τα LF-ZC και LF-Z, με το πρώτο να φαίνεται πιο έτοιμο να περάσει στη παραγωγή. Είναι ένα liftback μοντέλο που έχει μήκος 4,75 μέτρα, πλάτος 1,88 μέτρα, ύψος 1,39 μέτρων και μεταξόνιο 2,89 μέτρων.

Έχει αεροδυναμικό συντελεστή μικρότερο των 0,20 Cd και στο εσωτερικό συναντάμε yoke τιμόνι και τεράστια οθόνη που εκτείνεται ως τη πλευρά του συνοδηγού.

Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων και εξοπλίζεται με τεχνητή νοημοσύνη και σύστημα αναγνώρισης φωνής επόμενης γενιάς. Η Lexus θέλει να το βγάλει στην αγορά έως το 2026.

Το LF-ZL Concept μας δείχνει το πως θα μοιάζει επόμενη, ηλεκτρική ναυαρχίδα της Lexus. Έχει μήκος 5,3 μέτρα, πλάτος 2,02 μέτρα, ύψος 1,7 μέτρα και μεταξόνιο 3,35 μέτρων. Εξοπλίζεται με το λογισμικό Arene OS που υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις και προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Και τα δύο πρωτότυπα βασίζονται σε μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα της Lexus, την οποία θα χρησιμοποιούν όλα τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Αυτή χωρίζει το αυτοκίνητο σε τρία κύρια μέρη – εμπρός, κεντρικό και πίσω, με το καθένα μέρος να παράγεται μέσω gigacasting.

Η Lexus λέει ότι η χύτευση παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία και αυξημένη ακαμψία, ενώ πρέπει να προστεθεί πως η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μια γενικά λιγότερο περίπλοκη και φθηνότερη μέθοδος παραγωγής οχημάτων.

Τέλος η Lexus εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ιαπωνία, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Tesla, έτσι ώστε να δελεάσει τους αγοραστές να επιλέξουν τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...