Η BMW δημοσιεύει το video από το ατύχημα της XM στο Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, η BMW βρέθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ και το βουνό του Pikes Peak για να επιχειρήσει να κατακτήσει το ρεκόρ χρόνου για παραγωγής SUV, συμμετέχοντας με μια XM Label Red. Ωστόσο, το εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο Matt Mullins είχε ένα ατύχημα με το γερμανικό αυτοκίνητο, τρακάροντας σε ένα δέντρο.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε video από το ατύχημα, με τη BMW να καταγράφει την προετοιμασία για το αγώνα και να δείχνει τη στιγμή του ατυχήματος.

Πριν από τη συντριβή, η XM τα πήγαινε αρκετά καλά στο Pikes Peak. Ο Mullins στις τρεις προκριματικές προσπάθειες είχε “γράψει” χρόνους κάτω από τον στόχο της ομάδας και γινόταν πιο γρήγορος σε κάθε προσπάθεια. Και την ημέρα του αγώνα, οι καιρικές συνθήκες στο βουνό ήταν τέλειες.

Στην αρχή, ο Mullins πήγαινε αρκετά καλά, με την XM να διατηρούσε αρκετή ταχύτητα στις στροφές. Στη συνέχεια σε μια αριστερή καμπή, το SUV υπέστρεψε και βγήκε εκτός δρόμου. Στο video θα δεις τον οδηγό να προσπαθεί να “σώσει” την κατάσταση, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, με αποτέλεσμα Mullins να χτυπήσει ένα δέντρο και την XM να τουμπάρει.

Κλείνοντας, η BMW φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει και την επόμενη χρονιά στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, με το ίδιο μοντέλο.

Η BMW XM πέτυχε ρεκόρ στο Pikes Peak

Η BMW XM πέτυχε ρεκόρ στο Pikes Peak

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...