Η Polestar μειώνει την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της, εξαιτίας του δύσκολου περιβάλλοντος αγοράς

Σχετικά άρθρα

Η σουηδική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων έκανε γνωστό ότι η πρόβλεψη της για τις παραδόσεις το 2023 θα είναι στο κατώτερο άκρο της προηγούμενης εκτίμησης, ενώ παράλληλα μείωσε στο μισό τον στόχο της για το μεικτό περιθώριο κέρδους.

Πιο συγκεκριμένα, εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, η Polestar -η οποία δραστηριοποιείται σε 27 αγορές παγκοσμίως- δήλωσε ότι θα παραδώσει περίπου 60.000 αυτοκίνητα φέτος, όταν τον περασμένο Μάιο είχε εκτιμήσει ότι θα παραδώσει 80.000 αυτοκίνητα, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα είχε υπολογίσει ότι θα πουλήσει 60.000 με 70.000 αυτοκίνητα.

Τα υψηλά επιτόκια για τον περιορισμό του επίμονου πληθωρισμού λειτουργούν αρνητικά, καθώς οι καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος δανεισμού, που αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις περικοπές τιμών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την τόνωση της ζήτησης.

Η εταιρεία δήλωσε έχει εξασφαλίσει επιπλέον προθεσμιακά δάνεια από τη Volvo και την Geely συνολικού ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων, λήξης Ιουνίου 2027.

Κλείνοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, είπε ότι η εταιρία του δίνει έμφαση στην premium αγορά, και όχι στις μαζικές πωλήσεις, κυνηγώντας την κερδοφορία και όχι τους όγκους πωλήσεως, για να αποφύγει να μειώσει τις τιμές.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...