Αγγλία: Απαγορεύτηκε διαφήμιση του Toyota Hilux επειδή ενθάρρυνε τους ανθρώπους να οδηγούν εκτός δρόμου

Σχετικά άρθρα

Η εποπτική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ASA (Advertising Standards Authority) απαγόρευσε μια διαφήμιση του Toyota Hilux επειδή έκρινε πως αυτή ενθάρρυνε τους ανθρώπους να οδηγούν εκτός δρόμου, κάτι που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Η καταγγελία κατά της διαφήμισης υποβλήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Adfree Cities, η οποία αντιτίθεται γενικά στα SUV, όπως και από μια δεύτερη ομάδα, γνωστή ως Badvertising. Σε μια δήλωση, η συνδιευθύντρια του Adfree Cities, Veronica Wignall, δήλωσε:

Αυτές οι διαφημίσεις αποτελούν την επιτομή της απόλυτης περιφρόνησης της Toyota για τη φύση και το κλίμα, παρουσιάζοντας τεράστια, εξαιρετικά ρυπογόνα οχήματα που κινούνται με ταχύτητα μέσα από ποτάμια και άγρια ​​λιβάδια. Είναι μια κυνική χρήση της φύσης για να προωθήσει κάτι απίστευτα καταστροφικό για τη φύση.

Αυτή είναι η πρώτη διαφήμιση που απαγορεύεται εξαιτίας έλλειψης κοινωνικής ευθύνης για το περιβάλλον.

Η Toyota υποστήριξε πως το Hilux “προορίζεται για τα πιο σκληρά περιβάλλοντα” συμπληρώνοντας πως ορισμένες βιομηχανίες όπως η γεωργία και η δασοκομία έχουν πραγματική ανάγκη για το είδος της ικανότητας παντός εδάφους που εμφανίζεται στις διαφημίσεις.

Η εταιρία συμπλήρωσε πως το βίντεο γυρίστηκε στη Σλοβενία, σε ιδιωτική γη, με όλες τις απαραίτητες άδειες, σε ένα μη οικολογικά ευαίσθητο περιβάλλον και ότι οι προσπάθειες της μάρκας να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της από το 1997 αποδεικνύουν το πόσο αφοσιωμένη είναι στη φροντίδα του πλανήτη.

Η ASA από τη μεριά της, παρότι αναγνωρίζει πως η διαφήμιση αποτελείται ένα προϊόν φαντασίας και πως η Toyota με αυτή προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες που μπορεί να χρειάζονται τέτοιου είδους οχήματα, έκρινε πως η διαφήμιση “παρουσιάζει και συγχωρεί τη χρήση αυτοκινήτων με τρόπο που αγνοεί τις επιπτώσεις τους στη φύση και το περιβάλλον”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...