H Lotus λανσάρει εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή 450 kW, προσθέτει έως 142 χλμ. σε 5 λεπτά

Σχετικά άρθρα

Η Lotus παρουσίασε σήμερα τις δικές της λύσεις-προτάσεις για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (EV), που περιλαμβάνουν έναν εξαιρετικά γρήγορο φορτιστή DC και μια αρθρωτή μονάδα για τη φόρτιση έως και τεσσάρων οχημάτων ταυτόχρονα.

Αναλυτικά, αυτή η νέα σουίτα λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

  • Υγρόψυκτο φορτιστή συνεχούς ρεύματος, που προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση έως και 450 kW. Για παράδειγμα, η Lotus Eletre R μπορεί να προσθέσει έως και 142 χλμ. αυτονομίας με περίπου 5 λεπτά φόρτισης, ενώ η φόρτιση 10% έως 80% μπορεί να επιτευχθεί σε μόλις 20 λεπτά με επέκταση αυτονομίας 120 χλμ. από φόρτιση 5 λεπτών με φορτιστή 350 kW.
  • Υγρόψυκτο “ντουλάπι ισχύος”, που είναι ένας αρθρωτός θάλαμος ισχύος, κατάλληλος για χώρους που απαιτούν υψηλή ενέργεια προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση και να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος φόρτισης, όπως στον αυτοκινητόδρομο. Η δυνατότητα εξόδου ισχύος είναι έως και 480 kW.
  • Υγρόψυκτο τερματικό φόρτισης, το οποίο όταν χρησιμοποιείται με το υγρόψυκτο “ντουλάπι” μπορεί να φορτίσει έως και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα. Η μονάδα έχει μέγιστη έξοδο ρεύματος 600 Amp, η οποία διασφαλίζει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες όλων των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι λύσεις γρήγορης φόρτισης της Lotus έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Κίνα και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών και της Μέσης Ανατολής το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τη Γερμανία και την Αυστρία να ακολουθούν αργότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...