Ο Toto Wolff και η Susie Wolff ερευνώνται από τη FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων

Σχετικά άρθρα

Ο Toto Wolff και η σύζυγός του Susie Wolff φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας έρευνας της FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Σε δήλωση της η FIA αναφέρει:

Η FIA γνωρίζει τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνονται στον ισχυρισμό για πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα που διαβιβάστηκαν σε έναν επικεφαλής της ομάδας F1 από ένα μέλος του προσωπικού της FOM. Το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA εξετάζει το θέμα.

Ο Toto είναι ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes και η Susie είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy και αυτές οι θέσεις εργασίας τους είναι η βασική αιτία της καταγγελίας εναντίον τους, επειδή υπήρξαν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να γνωρίζουν πληροφορίες που θα αντιπροσώπευαν σύγκρουση συμφερόντων.

Ο ισχυρισμός είναι ότι ο Toto θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο της Formula 1, που διευθύνει την F1 Academy, μέσω της συζύγου του. Από τη μεριά της, η Susie θα είχε πληροφορίες από τις συναντήσεις του επικεφαλής της ομάδας F1 μέσω του συζύγου της.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έχει λάβει παράπονα από τους ιθύνοντες των αντίπαλων ομάδων σχετικά με την πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων και, ως εκ τούτου, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να ενεργήσει.

Η Formula 1 με ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι ισχυρισμοί για σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της CEO της F1 Academy Susie Wolff και της συζύγου της Toto Wolff είναι “λανθασμένοι”.

Έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι οι ισχυρισμοί είναι λανθασμένοι και έχουμε ισχυρές διαδικασίες που διασφαλίζουν τον διαχωρισμό των πληροφοριών και των ευθυνών σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων.

Είμαστε βέβαιοι ότι κανένα μέλος της ομάδας μας δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη σε έναν επικεφαλής ομάδας και θα προειδοποιούσαμε οποιονδήποτε να μην κάνει απρόσεκτους και σοβαρούς ισχυρισμούς χωρίς ουσία.

Η Susie Wolff διορίστηκε ως CEO της F1 Academy τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής της ομάδας της Venturi Formula E από το 2018, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 έγινε CEO της.

Με την ιδιότητά της ως διευθύνων σύμβουλος της F1 Academy, η Wolff αναφέρεται απευθείας στον CEO της F1 Stefano Domenicali.

Από τη μεριά της, η Mercedes απέρριψε ως “αβάσιμους” τους ισχυρισμούς εναντίον του Wolff, αποκαλύπτοντας πως δεν είχε καμία επικοινωνία με την FIA για το θέμα.

Για το θέμα απάντησε και η Susie Wolff, δηλώνοντας πως:

Είμαι βαθιά προσβεβλημένη, αλλά δυστυχώς δεν εκπλήσσομαι από τις δημόσιες καταγγελίες που διατυπώθηκαν σήμερα το απόγευμα. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η ακεραιότητά μου αμφισβητείται με τέτοιο τρόπο, ειδικά όταν φαίνεται να έχει τις ρίζες της σε εκφοβιστική και μισογυνιστική συμπεριφορά και να επικεντρώνεται στην οικογενειακή μου κατάσταση και όχι στις ικανότητές μου.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχω συναντήσει και ξεπεράσει πολλά εμπόδια και αρνούμαι να αφήσω αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς να επισκιάσουν την αφοσίωση και το πάθος μου για την F1 Academy.

Ως γυναίκα σε αυτό το άθλημα, έχω αντιμετωπίσει το μερίδιο των προκλήσεων, αλλά η δέσμευσή μου να σπάσω τα εμπόδια και να ανοίξω το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές να πετύχουν παραμένει ακλόνητη. Με τον πιο έντονο τρόπο, απορρίπτω αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τέλος, όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Formula 1 εξέδωσαν ανακοίνωση αρνούμενες πως αυτές βρίσκονται πίσω από τη καταγγελία.

Ανανέωση

Η FIA τερμάτισε την έρευνα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων των Toto Wolff και Susie Wolff

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...