Η Alfa Romeo επιβεβαιώνει το όνομα Brennero για το νέο, μικρό SUV της

Σχετικά άρθρα

Πριν τρία χρόνια και πριν το λανσάρισμα της Tonale είχε διαρρεύσε η φήμη ότι το τρίτο SUV της ιταλικής εταιρίας θα ονομαστεί Brennero. Ωστόσο, η Alfa Romeo είχε θολώσει τα νερά λέγοντας ότι δεν είχε καταλήξει στο όνομα του νέου, μικρού μοντέλου της, δίνοντας το “λόγο” στο κοινό για να μαντέψει το όνομα του.

Τώρα, όντας λίγους μήνες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του, η Μιλανέζικη φίρμα έχει ξεκινήσει το teasάρισμα του μοντέλου, με το τελευταίο teaser να μας δείχνει τις συντεταγμένες του ορεινού περάσματος (pass) Brenner, μαζί με αυτές του μουσείου στο Arese, της πίστας στο Balocco και το πέρασμα Stelvio.

To Passo del Brennero έχει λίγο πάνω από 50 χιλιόμετρα μήκος, και είναι ένα από τα χαμηλότερα περάσματα στις Άλπεις. Εκτείνεται από την πόλη Sterzing (στο Νότιο Τιρόλο στη βόρεια Ιταλία) έως το Ίνσμπρουκ (πρωτεύουσα του δυτικού κρατιδίου της Αυστρίας του Τιρόλου).

Αξίζει να υπενθυμίσω ότι η Tonale και η Stelvio έχουν πάρει επίσης τα ονόματα τους από τα αντίστοιχα ορεινά περάσματα στις Άλπεις, οπότε είναι λογικό για το νέο μέλος να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική.

H Alfa Romeo Brennero θα είναι το “αδερφό” μοντέλο των Fiat 600 και Jeep Avenger, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρεται τόσο με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale, με την εταιρία να το χαρακτηρίζει ως ένα Sporty Urban Vehicle, που θα είναι game changer. Θα βασίζεται στην e-CMP πλατφόρμα και η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην πόλη Τίσι της Πολωνία.

Η ηλεκτρική έκδοση του θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων με 260 Nm ροπής, που θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 54 kWh. Αυτή θα προσφέρει 400 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά φόρτιση σε μικτές συνθήκες στον κύκλο WLTP (600 χλμ όταν το αυτοκίνητο κινείται μέσα στη πόλη).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...