Το μικρό crossover της Alfa Romeo θα ονομάζεται Brennero

Σχετικά άρθρα

Χθες η FCA έκανε γνωστό πως θα επενδύσει 165 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη πόλη Τίσι της Πολωνίας, προκειμένου αυτό να αναβαθμιστεί για να μπορεί να κατασκευάζει από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 τρία ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα των Alfa Romeo, Fiat και Jeep.

Το ένα από αυτά θα είναι το νέο μικρό συμπαγές crossover της Alfa Romeo, ενώ τα άλλα δύο θα είναι οι νέες γενιές των Fiat 500X και Jeep Renegade. Το μοντέλο της Alfa Romeo θα τοποθετηθεί κάτω από τα Stelvio και Tonale και θα ονομάζεται Brennero, με το όνομα να προέρχεται από το πέρασμα Brenner Pass, το πέρασμα των Άλπεων που σχηματίζει τα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας.

Το μέγεθος του θα είναι αντίστοιχο με αυτό των νέων Fiat 500X και Jeep Renegade, με τα τρία μοντέλα να βασίζονται στις CMP και eCMP πλατφόρμες της PSA. Τα μοντέλα θα προσφέρονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με ηλεκτροκινητήρες αλλά και με plug-in υβριδικά σύνολα.

Η ηλεκτρική έκδοση του Alfa Romeo Brennero θα είναι δυνατότερη από το Peugeot e-2008, το οποίο αποδίδει 136 άλογα με 260 Nm ροπής, ενώ θα φορά και μεγαλύτερη μπαταρία από 50 kWh, έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.

Η Alfa Romeo θα εξοπλίσει το μοντέλο της με ψεύτικους ήχους από κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε μια προσπάθεια να δώσει “περισσότερο συναίσθημα” στους οδηγούς του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BBS κήρυξε πτώχευση για τέταρτη φορά

Η BBS υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο του Rottweil στη Γερμανία, επικαλούμενη την απότομη αύξηση του ενεργειακού κόστους ως αιτία, με τον επιμελητή Martin...

Η VW ακύρωσε την κατασκευή του νέου εργοστασίου της

Η Volkswagen έκανε γνωστό πως τελικά δεν θα κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο που θα συναρμολογούσε το Project Trinity. Αντ'αυτού επέλεξε το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται...

Ανακαλούνται 49.214 Skoda Fabia

49.214 Fabia που κατασκευάστηκαν μεταξύ 21 Ιουνίου 2021 και 10 Ιουνίου 2022 ανακαλεί η Skoda επειδή οι μπροστινοί αερόσακοι μπορεί να είναι ελαττωματικοί και...