BMW: Δεν θέλουμε να διαγράψουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Η BMW έχει υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση για τον εξηλεκτρισμό της γκάμα της και σε αντίθεση με πολλούς από τους ανταγωνιστές της, κατασκευάζει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και με ηλεκτροκινητήρες στην ίδια αρχιτεκτονική και συχνά στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρία είναι μια από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν έχουν ανακοινώσει το πότε θα σταματήσουν να προσφέρουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υποστηρίζοντας πως ο καθορισμός ημερομηνίας για τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο θα μπορούσε να αφαιρέσει τα “φθηνά αυτοκίνητα” από την αγορά, θέτοντας την ιδιοκτησία απρόσιτη για πολλούς, κάτι που το χαρακτήρισε “πολιτικά επικίνδυνο”, ενώ συμπλήρωσε πως η αγορά δείχνει πως πολλοί από τους πελάτες της δεν ενδιαφέρονται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η BMW αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η BMW αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ο CEO της εταιρείας, Oliver Zipse εξήγησε τον τρόπο σκέψης πίσω από αυτήν τη στρατηγική. Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ο Zipse σημείωσε ότι:

Δεν θέλουμε να διαγράψουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η BMW δεν έχει ανακοινώσει πότε θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ρεαλιστικό γεγονός ότι πολλοί από τους πελάτες μας δεν θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ενώ οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας έχουν αυξηθεί, οι πωλήσεις των κινητήρων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικών μειώθηκαν ελαφρώς, με την αναλογία να μην είναι ανάλογη, επομένως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλείται δεν αντικαθιστά απαραίτητα ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Διάβασε ακόμη

BMW: Δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα γι’αυτό θα προσφέρουμε κινητήρες εσ. καύσης

Ο Zipse πρόσθεσε πως πολλοί πελάτες της BMW απλώς θα διατηρούσαν το βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν ολόκληρη η βιομηχανία ήταν μόνο ηλεκτροκίνητη. Συμπλήρωσε δε, πως τα συνθετικά καύσιμα θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν ρόλο και σε αυτή τη συζήτηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στον κόσμο.

Είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα εξαφανιστούν από το δρόμο εν μια νυκτί. Κατά βάση, τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο σημειώνουν πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις από τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι λάθος να κακολογούμε προϊόντα που εξακολουθούν να προσφέρονται,

σχολίασε.

Η BMW δεν πιστεύει ότι το μέλλον είναι μόνο ηλεκτρικό. Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, επενδύει σημαντικά στη τεχνολογία υδρογόνου, τόσο από μόνη της (ασχολείται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία για σχεδόν 20 χρόνια) όσο και μέσω συνεργασίας με την Toyota. Το iX5 Hydrogen αναμένεται να περάσει στη παραγωγή το 2025, με την απόδοσή του να ανέρχεται στα 401 άλογα και στα 720 Nm ροπής.

Διάβασε επίσης

BMW: Το υδρογόνο είναι η επόμενη τάση της αυτοκίνησης

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 180 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει δύο δεξαμενές υδρογόνου των 6 κιλών, ενισχυμένες με ανθρακονήματα, με την πλήρωση τους να διαρκεί περίπου τρία έως τέσσερα λεπτά και να προσφέρουν αυτονομία έως 504 χιλιόμετρα ανά γέμισμα (WLTP).

Η BMW θέλει να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της από περίπου 15% φέτος σε 50% έως το 2030.

BMW: Τέλος οι “Made in Germany” κινητήρες εσωτερικής καύσης

BMW: Τέλος οι “Made in Germany” κινητήρες εσωτερικής καύσης

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...