Επίσημο: Η BYD κατασκευάζει το πρώτο ευρωπαϊκό της εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

Η BYD ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας για την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η BYD και η ουγγρική κυβέρνηση δεν αποκάλυψαν το μέγεθος της επένδυσης και δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.

Το εργοστάσιο του κινεζικού γίγαντα θα κατασκευάζει τόσο αμιγώς ηλεκτρικά (BEVs), όσο και και plug-in υβριδικά οχήματα που θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η νέα εγκατάσταση αυτή θα βρίσκεται στη πόλη Szeged, νότια της χώρας, με τη BYD να παράγει ήδη ηλεκτρικά λεωφορεία στην ουγγρική πόλη Komarom.

Η απόφαση της BYD έρχεται μετά από φλερτ ενός έτους από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία και Γαλλία, ελπίζοντας να κερδίσει επενδύσεις και εύνοια για την απασχόληση από ντόπιους εργάτες.

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει πλέον πάνω από 30 βιομηχανικά πάρκα και εργοστάσια παραγωγής παγκοσμίως, όπως στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...