To Donkervoort F22 κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ πλευρικής επιτάχυνσης αυτοκινήτου παραγωγής

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα χρόνο η Donkervoort αποκάλυψε το F22 και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η παραγωγή του αυτοκινήτου έγινε sold-out, με την ολλανδική εταιρία να ανακοινώνει λίγους μήνες αργότερα ότι θα αυξήσει την παραγωγή του τελευταίου μοντέλου της για να ικανοποιήσει τη ζήτηση από τους πελάτες της.

Πρόσφατα και παρότι οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων έχουν ξεκινήσει, η Donkervoort έκανε γνωστό ότι το F22 κατέχει ένα αρκετά σημαντικό παγκόσμιο ρεκόρ. Ο λόγος για το αυτοκίνητο παραγωγής με τη μεγαλύτερη πλευρική επιτάχυνση στον κόσμο, αγγίζοντας πλέον τα 2,3 G, ήτοι το πρώτο το πρώτο sportscar ικανό να αναπτύξει τέτοιες πλευρικές δυνάμεις.

Το παλιό ρεκόρ ήταν 2,15 G και ήταν ήδη στα χέρια της Donkervoort, με το D8 GTO-JD70.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι -σύμφωνα με την εταιρία- δεν είχε καν σκοπό να σπάσει το ρεκόρ και έγινε τυχαία. Πιο συγκεκριμένα, το ρεκόρ έγινε κατά τη διάρκεια ενός promo video για να τονιστούν οι δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Μιλώντας για το F22, αυτό παρότι μοιάζει αρκετά με το D8 GTO, η Donkervoort λέει πως ούτε μια βίδα πάνω του δεν προέρχεται από το προηγούμενο μοντέλο της. Ζυγίζει μόλις 750 κιλά και κίνηση παίρνει από τον 2.5 TFSI κινητήρα της Audi που αποδίδει 500 άλογα με 640 Nm ροπής, με τη κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5-τάχυτοu χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και μπλοκέ Torsen διαφορικού.

Τα 0-100 χλμ/ώρα είναι σε θέση να τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, τα 0–200 χλμ/ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...